La Suceava ar urma să fie realizat, printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de 2,4 milioane de euro

Un centru de excelenţă în instruirea personalului medical

>Personalul medical din tot judeţul va putea fi instruit în cadrul acestui centru

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la SJU Suceava, că un centru de excelenţă în instruirea personalului medical ar urma să fie realizat în cadrul unui proiect cu o valoare de 2,4 milioane de euro, cu finanţare din fonduri europene, viitorul centru urmând să asigure instruirea cadrelor medicale din tot judeţul.

„În data de 8 februarie 2018 s-a semnat un proiect de 2,4 milioane de euro pe Programul operaţional privind instruirea resursei umane. Este un program în care SJU Suceava este eligibil pe un proiect vizând un centru pentru instruirea personalului medical” a spus Flutur.

El a precizat că a fost înaintată către Guvern o solicitare privind alocarea unei clădiri aflate în vecinătatea Direcţiei de Sănătate Publică, al cărei spaţiu ar urma să fie amenajat şi modernizat în vederea funcţionării acestui centru de instruire, structura urmând să aibă o adresabilitate pentru personalul medical din întreg judeţul.

„Este un parteneriat cu un consorţiu italian pentru cercetare în medicină. Aşa s-a semnat de către dl manager Rîmbu acest proiect de finanţare pe fonduri europene. Eu sunt bucuros că asta va însemna creşterea gradului de instruire a personalului medical de aici, de la Suceava, şi din întreaga zonă” a mai spus Flutur.

El a menţionat că durata de finanţare şi de execuţie a acestui centru va fi de 3 ani.

Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că proiectul a fost depus de SJU Suceava în cursul anului 2017, iar la data de 8 ianuarie 2018 au fost semnate contractele de finanţare.

Rîmbu a spus că SJU Suceava este una dintre puţinele unităţi spitaliceşti care au depus un astfel de proiect şi au accesat fonduri europene pentru instruirea resursei umane, adăugând că funcţionarea la Suceava a centrului de instruire a personalului medical va fi utilă nu numai pentru cadrele medicale ale spitalului, ci şi pentru cele din întreg judeţul. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: