Preşedinta femeilor din PSD Suceava, Oana Elena Pintilei, numită secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a Femeilor Social-Democrate Suceava, Oana Elena Pintilei, a fost numită, vineri, prin decizie a primului ministru Viorica Dăncilă, secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului.

Decizia a fost publicată vineri seara în Monitorul Oficial.

Pintilei este cel de-al doilea secretar de stat al Organizaţiei Judeţene PSD Suceava din Guvern, după Eugen Uricec, care este secretar de stat în Ministerul Mediului.

Organizaţia suceveană a PSD a mai reuşit să impună un ministru în Guvern, respectiv pe Valentin Popa, la Ministerul Educaţiei, dar şi doi subsecretari de stat, Tiberius Brădăţan în Ministerul Sănătăţii şi Cristian Şologon în Ministerul Dezvoltării Regionale.

Oana Pintilei a participat, joi seara, la emisiunea „Exclusiv 90 de minute”, în cadrul căreia politologul Adrian Botezatu a apreciat că ea este cel mai influent sucevean la ora actuală, având o relaţie privilegiată cu premierul Viorica Dăncilă.

„Oana Pintilei este cel mai influent sucevean în momentul de faţă, în sensul în care are o relaţie privilegiată cu premierul Viorica Dăncilă. Niciun sucevean, la momentul actual, nu are tipul acesta de relaţie şi este un avantaj al dumneaei. Eu sper ca domnia sa să facă lobby pentru proiectele necesare judeţului Suceava la cel mai înalt nivel al Guvernului. Practic, omul cel mai puternic din punct de vedere al atribuţiilor în România este primul ministru” a spus Botezatu.

Politologul consideră că o intrare directă la primul ministru înseamnă foarte mult în ziua de azi.

El a apreciat că, în toată Europa, puterea este centrată pe persoana primului ministru, în timp ce în România primul ministru este mai mult „o marionetă, un personaj împins în faţă de adevăraţii păpuşari”.

„Părerea mea este că actualul guvern este un guvern de marionete, iar adevăraţii decidenţi nu sunt în guvern” a spus Botezatu.

El l-a citat pe procurorul general al României, Augustin Lazăr, care a precizat recent că există o practică a împingerii în funcţii guvernamentale a unor oameni foarte tineri, lipsiţi de experienţă, împinşi de anumiţi păpuşari pentru a face anumite lucruri cu bani publici în interesul adevăraţilor beneficiari din spate.

Adrian Botezatu a arătat că, în aceste condiţii, Oana Pintilei este cel mai influent sucevean, pentru că, formal, Viorica Dăncilă este premierul în funcţie al României.

„Nu înseamnă că este şi principalul decident în cadrul PSD, dar, formal, în pixul dnei Dăncilă stau multe fonduri sau finanţări de care judeţul Suceava poate beneficia. O argumentaţie la nivelul premierului Dăncilă pe anumite proiecte care pot fi scoase mai din spate şi aduse mai în faţă la finanţare, cu contribuţia dnei Pintilei, ar fi mai mult decât salutară” a spus Botezatu.

El a mai declarat că, din câte ştie, Oana Pintilei a fost influentă şi până acum în Organizaţia Judeţeană PSD Suceava, având o contribuţie importantă şi la formarea listei de parlamentari, şi la nominalizarea actualului prefect.

„Dna Pintilei poate nu a fost atât de vizibilă, dar influentă a fost, cu siguranţă” a conchis Adrian Botezatu.

Oana Elena Pintilei a precizat în emisiune că, la sfârşitul lunii februarie, va fi organizată în zona Braşov o întâlnire a Organizaţiei Naţionale a Femeilor Social-Democrate, la care se aşteaptă să participe şi premierul Viorica Dăncilă, şi că va încerca să abordeze proiecte importante pentru judeţul Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: