Atletism, Campionatele Naţionale indoor

Sportivii suceveni, printre protagoniştii competiţiei

> Andrei Dorin Rusu, de la CSM Dorna Vatra Dornei, a câştigat proba de 1.500 metri, Lenuţa Burueană de la CSU Suceava a fost prima la aruncarea greutăţii, iar Marius Musteaţă şi Alin Firfirică, CSU Suceava, au cucerit argint şi, respectiv, bronz la aruncarea greutăţii

 La sfârşitul săptămânii trecute, sala de atletism din cadrul Complexului Naţional „Lia Manoliu” din Capitală a găzduit Campionatele Naţionale indoor – etapa finală, competiţie rezervată seniorilor şi tineretului, cea mai importantă competiţie naţională a sezonului. Aceasta a fost a 48-a ediţie la seniori, în timp ce, în cazul categoriei tineret, a fost a 35-a ediţie.

Confirmând forma bună din acest început din an, Andrei Dorin Rusu, de la CSM Dorna Vatra Dornei, s-a impus în proba de 1.500 de metri la seniori, dar şi la categoria tineret, cu timpul de 3 minute, 48 de secunde şi 86 sutimi.

„Sunt încântat de acest rezultat, mai ales că aceste campionate indoor au constituit şi un criteriu de calificare pentru campionatul balcanic de seniori care are loc pe 17 februarie la Istanbul – Turcia. Aş vrea să mulţumesc sponsorilor care îl sprijină pe Andrei Dorin Rusu, „Aqua Carpatica”, „West Oximoron” Vatra Dornei, „Coloana Center” Vatra Dornei, „Vila Iulia” Vatra Dornei , „Casa Bucovineană” Vatra Dornei. Nu în ultimul rând, mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Vatra Dornei pentru sprijinul acordat”, a declarat antrenorul Cristian Prâsneac.

Tot pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, la fel ca şi Dorin Andrei Rusu, a urcat şi sportiva Lenuţa Burueană, de la CSU Suceava, ea câştigând proba de aruncare a greutăţii cu o aruncare ce a măsurat 15,93 metri. Alţi doi sportivi de la CS Universitatea Suceava, pregătiţi de Ion Zanfirache, au urcat pe podiumul de premiere. Marius Musteaţă şi Alin Firfirică au cucerit argintul şi bronzul în proba de aruncare a greutăţii. De remarcat faptul că pe primul loc în această probă s-a situat un alt elev a lui Ion Zanfirache, fost component al CSU Suceava, Andrei Gag. Cea mai bună aruncare a lui Andrei Gag a măsurat 19,52 metri, Marius Musteaţă fiind al doilea, cu 18,28 metri, iar Alin Firfirică al treilea, cu 17,75 metri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: