Vasile Armenean a confirmat preluarea Betty Ice de Unilever

„Suntem mândri că Betty Ice, brandul de îngheţată românesc numărul 1, intră în portofoliul producătorului de îngheţată numărul 1 din lume”

Proprietarul Betty Ice, suceveanul Vasile Armenean, a confirmat, miercuri, tranzacţia din domeniul producţiei de îngheţată, respectiv preluarea Betty Ice de gigantul Unilever.

„În 23 de ani am dezvoltat o afacere extraordinară în România. Suntem mândri că Betty Ice, brandul de îngheţată românesc numărul 1, va intra în portofoliul producătorului de îngheţată numărul 1 din lume. Istoria noastră în România şi viziunea Unilever sunt combinaţia ideală pentru viitorul brandului Betty Ice. Le mulţumim consultanţilor noştri, profesionişti adevăraţi care au asigurat derularea lină a tranzacţiei” a declarat Vasile Armenean.

Vasile Armenean va conduce o companie formată în urma preluării Betty Ice de divizia de îngheţată din cadrul Unilever South Central Europe.

James Simmons, Managing Director Unilever South Central Europe, citat de Mirsau.ro, a declarat: „Suntem bucuroşi că Betty Ice va intra în familia Unilever. Betty Ice este o afacere minunată, foarte îndrăgită de români. Sunt, de asemenea, încântat că Vasile Armenean a decis să se alăture companiei. Este un antreprenor extraordinar şi va avea un rol cheie în modelarea viitorului business”.

Valoarea tranzacţiei este confidenţială, dar unele surse vorbesc despre circa 100 de milioane de euro, iar altele de 80-90 de milioane de euro.

Totodată, se apreciază că este cea mai mare tranzacţie de pe piaţa producătorilor de îngheţată din România.

Pentru achiziţia acţiunilor Betty Ice, Unilever va face o plată în mai multe tranşe.

Termenul estimat pentru finalizarea tranzacţiei este de 3-6 luni de la semnarea contractului de vânzare-cumpărare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: