Petardele şi artificiile nu pot fi folosite de persoane neautorizate!

> Organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment este permisă numai în urma obţinerii acordurilor de la primării, ISU şi IPJ

 Odată cu apropierea nopţii dintre anii 2017-2018, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava pune în vedere că, potrivit normelor legale în vigoare, articolele pirotehnice din categoriile 2, 3, 4, T1, T2 şi P2 pot fi utilizate numai de către pirotehnicieni şi doar în scopul pentru care sunt destinate.

Generalul de brigadă Ion Burlui, şeful ISU, evidenţiază că persoanele fizice şi persoanele juridice autorizate pot folosi articole pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Pe de altă parte, important este de ştiut că se interzice folosirea acestora între orele 24 şi 6, cu excepţia perioadelor autorizate, la o distanţă mai mică de 50 de metri faţă de locuinţe cu până la patru niveluri şi la mai puţin de 100 metri faţă de cele cu peste patru niveluri, dar şi la sub 500 de metri de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, cât şi de instalaţiile de gaze. La fel, utilizarea articolelor pirotehnice nu este permisă în apropierea obiectivelor chimice şi petrochimice ori a altora similare şi care prezintă pericol de incendiu sau explozie. Restricţia este valabilă inclusiv în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanşe sau de căderi de pietre; pe drumurile publice deschise circulaţiei rutiere, pe aleile pietonale şi în spaţii deschise cu aglomerări de persoane, precum şi la o distanţă mai mică de 500 metri faţă de păduri. „Organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile 3 şi 4 este permisă numai în condiţiile în care există acordul Primăriei, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean şi avizul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, pe a cărui rază se execută jocurile respective” a transmis generalul de brigadă Ion Burlui, şeful ISU „Bucovina” Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: