Salvamont Vatra Dornei:

Căutările programate în zona avalanşei se anulează

>Riscul de avalanşă e de gradul 4

 Salvamont Vatra Dornei a anunţat că, având în vedere prognoza meteorologică pentru perioada următoare, deplasările şi activităţile de căutare în zona avalanşei din Poiana Izvoarelor programate pentru perioada 27 – 29 decembrie se anulează.

Potrivit sursei citate, riscul producerii unor avalanşe pe jgheaburile secundare este de gradul 4 din 5, care este gradul maxim, iar temperaturile pozitive din timpul zilei vor favoriza desprinderile cornişelor şi plăcilor de vânt.

„Considerăm periculos chiar şi accesul în zona intersecţiei dintre traseele turistice marcate cu punct roşu (Drumul Maria Thereza) şi cruce roşie (dinspre Gura Haitii), zona superioară din Poiana Izvoarelor. O avalanşă de dimensiuni medii poate «inunda» această poiană” menţionează Salvamont Vatra Dornei.

Reprezentanţii Salvamont Vatra Dornei mulţumesc tuturor voluntarilor care doresc să se implice, dar subliniază că în aceste intervenţii se pot baza doar pe personal calificat, cu experienţă şi echipament corespunzător.

Salvamont Vatra Dornei precizează şi că deplasările şi căutările au caracter neinstituţional.

În data de 20 decembrie, aflăm, s-a procedat din nou la o intervenţie de verificare a zonei (strat de zăpadă nou depus, dimensiunea cornişelor, starea jgheaburilor laterale) şi de căutare a lui Sorin Pandelea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: