Prefectura Suceava:

Ordinul prefectului de Suceava privind proba practică a examenului auto nu a fost revocat

> Se evaluează modalităţile optime de organizare a probei practice

Prefectura Suceava a precizat, miercuri, că ordinul prefectului Mirela Adomnicăi, privind organizarea probei practice a examenului auto nu a fost revocat, aşa cum a declarat liderul ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu.

„Prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, nu doreşte să intre în jocuri politice şi precizează că ministrul de Interne, Carmen Dan, nu a revocat ordinul prefectului cu nr. 456, din data de 6 noiembrie 2017” se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Sursa citată precizează că ordinul menţionat se referă la modul de organizare a activităţilor necesare desfăşurării probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, la nivelul judeţului Suceava.

„Independent de declaraţiile apărute în mass-media suceveană, suntem în faza în care se evaluează modalităţile optime de organizare a probei practice. În acest sens, au avut loc întâlniri cu reprezentanţii celor 89 şcoli de şoferi din judeţul Suceava, la data de 15 decembrie, respectiv 18 decembrie, conturându-se mai multe variante” a declarat prefectul de Suceava.

Aceasta a mai precizat că, de la data emiterii ordinului şi până în prezent, personalul de la Serviciul de Înmatriculări Vehicule şi Eliberare Permise Auto a fost suplimentat cu doi agenţi de poliţie, în urma unor transferuri de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi. Totodată, s-au purtat discuţii cu primarii localităţilor în care se organizează examenul de şoferi, cu privire la creşterea gradului de dificultate a traseului de desfăşurare a probei practice.

Mirela Adomnicăi a mai precizat că îşi doreşte reducerea timpilor de aşteptare pentru cetăţenii care vor să obţină permis de conducere, dar şi respectarea Ordinului nr. 268 din 2010, al Ministerului de Interne, potrivit căruia examinarea la proba practică se desfăşoară în municipiul reşedinţă de judeţ, iar, doar cu titlu de excepţie, prin ordin de prefect, are loc în alte localităţi.

Prefectul a subliniat că prin emiterea ordinului 456 din noiembrie 2017 a avut în vedere „creşterea gradului de siguranţă rutieră, precum şi a îmbunătăţirii serviciilor oferite cetăţenilor, prin reducerea termenului de programare şi prin aplicarea unui sistem unitar de examinare a fiecărui candidat”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: