Canotoarea Mădălina Bereş, desemnată sportivul anului 2017 de Clubul Sportiv Dinamo

> Suceveanca Liliana Gafencu, preşedinta clubului, le-a transmis sportivilor premiaţi să nu se mulţumească niciodată cu puţin

Canotoarea Mădălina Bereş, dublă medaliată cu aur la Campionatele Europene, la dublu rame categorie uşoară şi 8+1, şi câştigătoare a titlului mondial la 8+1, a fost desemnată sportivul anului 2017 de Clubul Sportiv Dinamo în cadrul unei gale care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

La eveniment, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a arătat mândră de rezultatele înregistrate de sportivii dinamovişti în 2017. „Suntem mândri de sportivii noştri, care au avut în anul acesta rezultate care merită să fie cunoscute. Este momentul lor, ei au nevoie de recunoaşterea noastră. Mă bucur să fiu în acelaşi loc cu cei care transformă performanţa în normalitate”, a spus ministrul.

Carmen Dan a menţionat că obiectivul cel mai important în 2017 a fost realizat: „Obiectivul nostru important în acest an a fost să oferim suporterilor dinamovişti un stadion care să corespundă în totalitate standardelor europene. Iar eu cred că anul următor acest proiect, această victorie a noastră prinde viaţă şi la Euro 2020 vom avea o arenă sportivă aşa cum şi-au dorit suporterii de fotbal, adică un stadion acoperit, fără pistă, cu 25.000 de locuri”.

Preşedinta Clubului Sportiv Dinamo, suceveanca Liliana Gafencu, le-a transmis sportivilor premiaţi să nu se mulţumească niciodată cu puţin şi să continue lupta pentru medalii. „Clubul Dinamo şi-a asumat în istoria sa de 69 de ani rolul de a crea modele pentru generaţiile tinere ale acestei ţări. Şi cred că Dinamo şi-a îndeplinit cu succes această misiune şi în acest an pentru că, iată, avem în 2017 campioane mondiale la canotaj, medaliaţi la box, judo scrimă, canoe, înot şi tenis, toţi sunt sportivi de excepţie. Le mulţumesc pentru ce au făcut în acest an şi le transmit să nu se mulţumească niciodată cu puţin”, a precizat Gafencu.

Premiile acordate în cadrul Galei Sportului Dinamovist 2017 sunt următoarele:

  1. Mădălina Bereş (canotaj) – dublă campioană europeană şi campioană mondială.
  2. Mihaela Petrila, Adelina Boguş, Viviana Bejinariu, Denisa Tîlvescu (canotaj) – campioane europene şi mondiale.
  3. Ionela Livia Lehaci (canotaj) – campioană mondială de senioare şi de tineret, campioană europeană de tineret.
  4. Horia Tecău (tenis) – campion la US Open în proba de dublu.
  5. Cristina Popescu, Alina Pop, Beatrice Parfenie, Roxana Paraşcanu (canotaj) – medalie de aur la CE, seniori, aur la CE de tineret U23, argint la CM de tineret.
  6. Andrei Arădoaie (box) – campion european U22 (seniori) la categoria 81 kg.
  7. Marius Cozmiuc, Cristian Ivaşcu, Vlad Dragoş Aicoboae (canotaj) – argint la CE, locul 5 la CM.
  8. Larisa Iordache (gimnastică artistică), Amalia Tătăran (scrimă), Bianca Pascu (scrimă), Monica Ungureanu (judo) – medalie de bronz la Campionatele Europene, senioare.
  9. Laura Ilie Coman (tir) – locul 2 mondial în ierarhia anului, locul 1 european, record european omologat, argint la finala Cupei Mondiale de la New Delhi, câştigătoare a etapei de Cupă Mondială de la Munchen.
  10. Victor Mihalachi (canoe) – medalie de argint la CM şi la CE în proba de canoe dublu 500 metri – şi Robert Glinţă (înot) – medalie de bronz la CE în bazin scurt.

Antrenorul anului a fost desemnat Mircea Roman (canotaj).

Echipa anului – formaţia masculină de handbal, campioană naţională şi câştigătoare a Cupei României.

Cea mai bună secţie neolimpică – arte marţiale (46 de medalii obţinute la CM şi CE).

Categoria de vârstă tineret – Sergiu Bejan (canotaj, aur la CE tineret, argint la CM tineret, 5 la CM seniori), Mihăiţă Ţigănescu (canotaj, aur la CM şi CE de tineret, loc 6 la CE seniori) şi Constantin Dîba (canoe, aur şi bronz la CE şi argint la CM – ambele tineret).

Categoria juniori – Maria Tivodariu (canotaj, aur la CM şi CE de junioare), Samuel Bucşă (atletism, bronz la Campionatele Mondiale juniori), David Nicholas Ionel (tenis, argint la FOTE şi câştigător Orange Bowl la Under 16) şi Cristian Luca (haltere, locul 4 la Europene şi 10 la Mondiale).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: