Zona Fălticenilor nu şi-a atins potenţialul economic şi social din lipsa proiectelor curajoase

Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu susţine că e necesară înfiinţarea Zonei de tip metropolitan Fălticeni care să fi principalul factor ce va dezvolta această zonă, mai ales că traseul viitoarei autostrăzi A 8 trece prin apropiere.

Într-un comunicat de presă, Gheorghiu arată că municipiul Fălticeni şi zona rurală adiacentă nu au beneficiat după 1989 de o viziune strategică de dezvoltare pe termen mediu şi lung, stagnarea şi lipsa de orizont politic şi administrativ fiind constanta ultimelor decenii.

„Soluţiile pentru dezvoltarea economică şi socială a zonei sunt foarte clare: dezvoltarea urbană şi urbanistică a municipiului Fălticeni, principalul mijloc fiind crearea unei zone de tip metropolitan împreună cu comunele limitrofe, ce înseamnă un bazin demografic de aproximativ 70.000 de locuitori, cu care să dezvolte cartiere de tip rezidenţial, să dezvolte utilităţile în comun, să oferteze un pachet economic integrat şi facilităţi, platforme industriale şi logistice, transport public integrat, promovare turistică comună, gestionarea deşeurilor în comun, promovarea evenimentelor culturale”, explică deputatul.

Potrivit acestuia, este paradoxal că, în condiţiile în care zona Fălticenilor beneficiază de o poziţionare geografică de excepţie, iar marele geograf român Ion Conea arăta că oraşul medieval Baia – civitas moldovensis a apărut ca urmare a dezvoltării rutei comerciale spre Transilvania, fiind la intersecţia drumurilor comerciale spre Transilvania la vest şi la nord spre Ucraina, Polonia şi Marea Baltică, zona nu şi-a atins potenţialul economic şi social din lipsa proiectelor curajoase.

www.romanidecentenar.ro

„Toţi parlamentarii judeţului Iaşi, cu o singură excepţie, şi-au unit eforturile pentru susţinerea în comun la Guvern a autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş. Această autostradă care va trece la 20 de km de zona Fălticeni este absolut necesară pentru dezvoltarea durabilă a acestei regiuni. Autostrada ar aduce zonei Fălticenilor investiţii, locuri de muncă şi prosperitate locuitorilor săi”, arată deputatul.

El solicită parlamentarilor PSD din judeţul Suceava să susţină public finanţarea din partea Guvernului PSD a autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş şi crearea unei zone de tip metropolitan la Fălticeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: