În preajma sărbătorilor de iarnă

Unităţile de alimentaţie publică şi cele de cazare, în cătarea inspectorilor sanitari

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava îşi intensifică controalele în unităţile de alimentaţie publică şi în cele de cazare a turiştilor. Potrivit directorului executiv al DSP Petru Sebastian Jureschi, odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, controlorii se vor axa pe verificarea asigurării structurii şi circuitelor funcţionale, dotării cu echipamente şi mijloace tehnice, precum şi a apei potabile curente reci şi calde. Verificate vor fi funcţionarea corectă a aparaturii care condiţionează salubritatea prelucrării şi păstrării alimentelor, cât şi modul de păstrare a probelor de mâncare, în cazul meselor organizate în unităţile de alimentaţie publică. Inspectorii sanitari se vor opri asupra dotărilor cu echipamente, ustensile, materiale şi substanţe pentru curăţenie şi dezinfecţie; asigurării condiţiilor pentru igiena individuală a personalului şi clienţilor, asupra purtării echipamentului de protecţie sanitară şi dovezii stării de sănătate a personalului angajat. Nu în cele din urmă, inspectorii DSP vor urmări dacă sunt asigurate colectarea şi eliminarea deşeurilor, cât şi combaterea vectorilor prin operaţiuni de dezinsecţie şi deratizare cu operatori autorizaţi.

„Se vor lua măsurile necesare pentru ca în perioada sărbătorilor de iarnă să nu existe situaţii care să pună sănătatea populaţiei în pericol” arată Petru Sebastian Jureschi, menţionând că în perioada 23 – 31 decembrie a.c., precum şi pe 1 ianuarie 2018, la sediul instituţiei va funcţiona un serviciu de permanenţă format din personal cu atribuţii de conducere şi inspectori ai Inspecţiei Sanitare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: