La Serviciul de Înmatriculări Auto

Un sfert din programări erau fictive, blocate de o reţea pusă pe făcut bani

> Ieri, la ora 9, toate aceste programări au fost anulate > Cei interesaţi de reprogramări se pot adresa serviciului cu încredere

Dacă doreai să-ţi înmatriculezi maşina, dar te speria data târzie la care ai prins rând, dădeai două-trei telefoane, te interesai şi puteai să intri în faţă… „dacă ştiai pe cine trebuie şi cotizai corespunzător”. Mai exact, pe unul dintre cei aproximativ zece membri ai unei reţele care blocase aproape un sfert din programări şi făcea bani de pe spatele celor interesaţi. Situaţia a ieşit la iveală la începutul acestei săptămâni şi a fost rezolvată ieri, la ora 9, când prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a dispus anularea tuturor înregistrărilor fictive. Astfel s-au deblocat, potrivit afirmaţiilor sale, circa 3.000 de poziţii, dintre care 2.000 pentru înmatriculările definitive şi aproximativ 800 pentru cele provizorii.

 Nimeni nu mai intră la rând dacă datele nu coincid !

 Potrivit prefectului, probleme au apărut la Serviciul Înmatriculări Auto după ce s-a luat decizia ca toate înmatriculările să se facă pe baza programării online. Atât au aşteptat profitorii care, cu ajutorul mai multor calculatoare, au blocat aproape un sfert din poziţiile existente şi, astfel, cel mai repede, puteai să-ţi scoţi pe străzi autovehiculul proaspăt achiziţionat abia la începutul lunii martie; asta dacă erai norocos!

Verificările efectuate au scos la iveală că unii dintre membrii reţelei aveau trecute şi câte 300 de rezervări pe acelaşi nume şi cu serii de şasiu consecutive.

Prin anularea acestora, situaţia s-a deblocat, iar acum se pot face rezervări începând cu data de 3 ianuarie pentru înmatriculările provizorii şi începând cu 15 ianuarie pentru cele definitive, fără a se mai aştepta două luni, cel puţin, pentru a intra la rând.

Programările online reprezintă un sistem implementat de autorităţi pentru a elimina cozile interminabile ce se formau la ghişeele serviciului şi aprindeau spiritele, capacitatea de prelucrare fiind de doar circa 200 de cazuri pe zi. În plus, de acum înainte, niciun doritor nu mai trece de paza asigurată de lucrătorii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava spre ghişee dacă datele din acte nu sunt identice cu cele trecute în programarea online.

 După sărbători s-ar putea lăsa şi cu sancţiuni

Cercetările nu au vizat doar descoperirea şi corectarea situaţiei, ci vor merge mai departe, după trecerea sărbătorilor, promite prefectul judeţului Suceava, care ia în calcul şi posibila sesizare a Poliţiei în acest caz.

„Una dintre preocupările mele a fost deblocarea înmatriculărilor auto şi se vede deja că situaţia a intrat spre normalitate, în condiţiile în care nu mai sunt cozi la Serviciul de Înmatriculări Auto” a conchis Mirela Adomnicăi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: