Ieri, la sediile mai multor ministere

Primarul Sucevei a discutat despre obţinerea a 15 milioane lei pentru termoficare, maşini electrice şi iluminat public

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a discutat, ieri, la mai multe ministere, proiecte ale municipiului Suceava şi despre atragerea de fonduri pentru derularea acestora.

Ion Lungu a spus că a fost la Ministerul Dezvoltării Regionale unde a avut discuţii legate de suma de 4.000.000 lei în vederea asigurării încălzirii în municipiul Suceava conform HG 874/ 8.04.2017.

Municipiul Suceava trebuia să primească 7 milioane de lei pentru lucrările de modernizare a sistemului de termoficare, iar din cauză că suma nu a fost primită, lucrările au fost stopate în toamnă, pentru a nu exista riscul ca populaţia să nu beneficieze de căldură. Guvernul a anunţat că din suma iniţială va plăti 4 milioane de lei, bani care încă nu au ajuns în conturile Primăriei.

De menţionat este că, săptămâna trecută, Guvernul a decis să aloce suma de 4 milioane de lei municipiului Suceava pentru subvenţia la încălzire.

Primarul Ion Lungu a mai declarat că a purtat discuţii şi la Ministerul Finanţelor Publice la Comisia de împrumuturi pentru tragerea în anul 2018 a sumei de 7.068.605 lei din creditul acordat de CEC Bank pentru achiziţia de maşini electrice pentru municipalitate.

Municipiul Suceava derulează în prezent un program cu finanţare elveţiană pentru vehicule electrice şi urmează să fie aduse primele maşini electrice achiziţionate prin proiect.

Ion Lungu a mai declarat că a avut discuţii şi la Ministerul Fondurilor Europene pentru cererea de plată depusă în valoare de 3.486.457 lei pentru proiectul „Modernizare iluminat public” care se realizează tot printr-un proiect cu finanţare elveţiană.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: