Ieri, protest spontan la AJOFM Suceava

> Peste 40 de persoane şi-au întrerupt complet activitatea

 Angajaţii Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava şi cei ai Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţii Sociale (AJPIS) au protestat, ieri, timp de o oră şi jumătate, în faţa instituţiei, nemulţumiţi de nivelul salarizării.

Anca Capverde, purtător de cuvânt la AJOFM Suceava, a declarat, pentru News Bucovina, că protestul a fost spontan, nu organizat de sindicat, la el participând peste 40 de persoane, ca urmare activitatea cu publicul fiind întreruptă între orele 10 şi 11.30.

Anca Capverde a menţionat că în anumite zone ale administraţiei publice s-au mărit salariile, la angajaţi care oricum aveau salarii mai mari decât cei din cadrul agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă, şi că nu ar trebui să fie diferenţe salariale între angajaţii din diverse instituţii publice.

Totodată, Anca Capverde a spus că protestul a fost şi în semn de solidaritate cu salariaţii care din luna ianuarie a anului viitor vor încasa mai puţin decât salariul minim pe economie.

 „Sunt colegi funcţionari care vor ajunge în ianuarie să aibă salariul sub salariul minim pe economie. Este vorba despre persoane cu studii superioare, pe post de inspector asistent, şi nu mi se pare normal ca tocmai cei care nu aveau asemenea salarii ca noi să primească deja majorări salariale, iar nouă să nu ni se comunice nicio perspectivă concretă” a spus Anca Capverde.

Ea a explicat că toţi angajaţii şi-au întrerupt activitatea în timpul protestului spontan şi că sucevenii care aveau de rezolvat diferite probleme au fost înţelegători.

„Angajaţii AJOFM au vorbit cu persoanele din hol, de la intrare. Din respect pentru cetăţeni, le-am comunicat ceea ce facem. Activitatea s-a desfăşurat foarte civilizat, iar după aceea am reluat imediat toate serviciile” a mai arătat Anca Capverde.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: