FNCMCV anunţă un „protest spontan” al salariaţilor CFR

>Dacă nu li se soluţionează cererile, ei intenţionează „paralizarea transportului pe calea ferată”

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane (FNCMCV), care se prezintă ca fiind cea mai mare federaţie sindicală a ceferiştilor din România, a protestat ieri în faţa Guvernului României, în cadrul acţiunii organizate de Blocul Naţional Sindical. Principalele două cauze ale protestului ceferiştilor sunt subfinanţarea cronică a sectorului feroviar şi amânarea repetată a adoptării Statutului Personalului Feroviar.

„În ultimele luni de zile, federaţia noastră, reprezentantă de drept a peste 27000 de salariaţi de la calea ferată, a notificat toate instituţiile cu putere de decizie pentru acest sector economic cu privire la situaţia dezastruoasă în care se află astăzi calea ferată.

Din păcate, rezultatul obţinut de noi în urma eforturilor de a demara un dialog constructiv a fost amputarea periculoasă a bugetului alocat, pentru anul 2018, căii ferate, aspect care, în mod cert, va pune în pericol iminent de faliment acest sector economic şi strategic al economiei româneşti şi va genera pierderea locurilor de muncă ale salariaţilor.

Lipsa de atenţie acordată apelurilor noastre repetate, lipsa unei viziuni coerente de dezvoltare, lipsa investiţiilor şi ignorarea vădită a componentei sociale adiacente calculelor economice specifice activităţii ceferiştilor sunt cauze care, în mod cert, pe termen scurt, vor declanşa un protest spontan al salariaţilor de la calea ferată, protest care, concret, se va solda cu paralizarea transportului pe calea ferată, până la soluţionarea echilibrată a cerinţelor noastre.

Niciodată, în istoria căii ferate din România, subiectul alocaţiilor bugetare nu a fost mai fierbinte, iar federaţia noastră este obligată să comunice public, tuturor românilor, că dialogul civilizat şi instituţionalizat între ceferişti şi autorităţile statului a eşuat şi de această dată” se spune într-un comunicat al Comitetului Director al FNFMCV.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: