Din cauza riscului de avalanşă

Căutările celui de-al treilea salvamontist voluntar surprins de avalanşă în Munţii Călimani nu se pot relua

Şapte salvamontişti coordonaţi de şeful Salvamont Suceava, Voicu Raia, au verificat, ieri, dacă se pot relua căutările celui de-al treilea salvamontist voluntar surprins de avalanşa survenită pe 1 decembrie şi au constatat că încă există pericol de avalanşă în zonă.

Coordonatorul Serviciului Salvamont Suceava, vicepreşedintele CJ Suceava Gheorghe Niţă, a declarat că a discutat cu şeful Salvamont Suceava, Voicu Raia, iar acesta i-a comunicat că nu se pot relua căutările.

„Au verificat şi nu se poate intra, pentru că sunt cornişe formate din nou de strat de zăpadă de circa 30 cm, care este peste stratul vechi, şi care oricând pot provoca o avalanşă” a spus Niţă.

El a menţionat că şapte salvamontişti au verificat zona şi că urma să transmită aceste informaţii şi Salvamont România.

Niţă a spus că trebuie să fie aşteptată o altă dată, când vremea va permite din nou să se ajungă în zona respectivă, pentru a fi inspectat terenul.

„Dacă va fi posibil se va intra apoi cu salvamontişti, cu ISU, cu jandarmi montani, cu tot ceea ce există pentru a se relua căutările” a spus Niţă.

El a menţionat că în zona vizată nu se poate intra acum şi că bate şi vântul foarte tare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: