Primul autoturism electric va fi condus de primarul Ion Lungu

 >„Avem maşina veche, cea care are peste 400.000 km şi vreo 20 de ani de funcţionare, încă de pe vremea dlui primar Marian Ionescu” a spus şeful executivului sucevean >Autoutilitarele vor fi orientate spre instituţiile şi serviciile Primăriei, iar bicicletele electrice vor intra în dotarea poliţiştilor locali >Nu au fost uitaţi nici viceprimarii Lucian Harşovschi şi Marian Andronache care, în compensare, vor primi câte un autoturism Dacia Duster, achiziţionat, fiecare, în urmă cu un an

 Primăria Municipiului Suceava este în aşteptarea primelor şase autovehicule electrice, dintr-un total de 11, care vor fi furnizate în cadrul proiectului cu finanţare elveţiană nerambursabilă. Proiectul prevede şi achiziţionarea a 11 biciclete electrice, până la sosirea noilor mijloace de transport şi a autoutilitarelor fiind organizată repartizarea acestora.

„Am avut o discuţie privind repartizarea acestor vehicule noi la Primărie. În primul rând, eu, ca primar, voi purta o maşină electrică, pentru că avem maşina veche, cea care are peste 400.000 km şi vreo 20 de ani de funcţionare, încă de pe vremea domului primar Marian Ionescu” a spus şeful executivului sucevean.

Câte un autovehicul electric va fi pus la dispoziţia Teatrului Municipal „Matei Vişniec”, Serviciului de Executare Silită, Direcţiei de Urbanism şi Inspecţii în Construcţii, Direcţiei Tehnice, Direcţiei de Ecologizare, Direcţiei Administraţiei Pieţelor, Direcţiei de Asistenţă Socială, Serviciului Juridic, Serviciului de Integrare Europeană şi Direcţiei Poliţiei Locale. Biciclete electrice vor intra, fără excepţie, în dotarea poliţiştilor locali, care vor patrula cu acestea prin cartiere. Una dintre furgonete va fi repartizată Direcţiei Domeniului Public, iar o alta va ajunge la Direcţia de Asistenţă Socială.

Nu au fost uitaţi nici viceprimarii Lucian Harşovschi şi Marian Andronache care vor primi câte un autoturism Dacia Duster, achiziţionat, fiecare, în urmă cu un an.

Achiziţionate vor fi 28 de cartele SIM pentru accesarea gratuită, pe durata a 5 ani, a punctelor de încărcare a acumulatoarelor

„Alte autovehicule vor fi casate, iar pe cele care nu îndeplinesc norma de casare le vom transmite gratuit de la Primărie către alte instituţii, aşa cum prevede legea. Ţinta noastră este ca, prin aceste maşini electrice, să facem economie la combustibil, acesta fiind şi scopul proiectului. Sper să vină cât mai repede aceste maşini, să ne convingem că sunt fiabile, să dăm un exemplu pentru suceveni” a precizat Ion Lungu, menţionând că se organizează licitaţie pentru achiziţionarea a 28 de cartele SIM pentru accesarea gratuită, pe durata a 5 ani, a punctelor de încărcare a acumulatoarelor.

Primăria Municipiului Suceava implementează proiectul „Electromobilitate – vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, parte a „Swiss – Romanian cooperation programe”. Proiectul cu finanţare elveţiană nerambursabilă prevede achiziţionarea a 11 autovehicule electrice, la care se adaugă două furgonete electrice, o automăturătoare electrică, o autocisternă electrică şi zece biciclete electrice. De asemenea, a fost prevăzută crearea a 56 de locuri de parcare destinate vehiculelor electrice, precum şi înfiinţarea a 28 de puncte de încărcare a acumulatorilor. Valoarea proiectului este de 3,11 milioane de franci elveţieni, 85% reprezentând finanţare nerambursabilă, iar 15% contribuţie a financiară de la bugetul local sucevean.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI