Mii de suceveni au asistat la ceremonialul militar organizat în centrul oraşului de Ziua Naţională

>Politicienii au stat împreună pentru a transmite un mesaj de unitate

 Câteva mii de suceveni au asistat, joi, la parada militară organizată în zona Palatului Administrativ din municipiul Suceava, între participanţi fiind prezenţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, centrale şi parlamentari.

La manifestările organizate în municipiul Suceava de Ziua Naţională au participat numeroşi suceveni, între care foarte mulţi copii care au aşteptat defilarea trupelor Ministerului de Interne şi a tehnicii militare a acestor unităţi.

O premieră a fost faptul că, pentru prima dată, la ceremonialul militar organizat de Ziua Naţională, a fost dat onorul unei femei, respectiv prefectul de Suceava Mirela Adomnicăi.

În spaţiul rezervat pentru oficialităţi au stat împreună prefectul Mirela Adomnicăi, subprefectul Silvia Boliacu, preşedintele CJ Suceava Gheorghe Flutur, primarul Ion Lungu, viceprimarii Lucian Harşovschi şi Marian Andronache, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Tiberius Brădăţan, senatorii PSD Ioan Stan şi Virginel Iordache, deputatul ALDE Alexandru Băişanu şi senatorul ALDE Ilie Niţă, deputatul PNL Ioan Bălan, dar şi consilieri judeţeni şi locali.

O prezenţă inedită a fost cea a foştilor lideri PNŢCD Suceava Petru Juravlea şi Eugen Nisioi.

Reprezentanţii administraţiei locale, parlamentarii şi reprezentanţi ai diferitelor instituţii din judeţ au depus coroane de flori la statuia „Bucovina înaripată”, iar apoi a fost prezentată parada trupelor Ministerului de Interne.

Sucevenii prezenţi la aceste manifestări nu au mai primit fasole cu cârnaţi şi vin fiert ca în anii precedenţi, dar cei care au dorit să bea vin fiert sau ţuică fiartă au putut să cumpere de la tarabele din Târgul de Crăciun amenajat în zona centrală.

De menţionat este că, pe parcursul după-amiezii, Ansamblul „Ciprian Porumbescu” a prezentat un spectacol pe scena amplasată în zona centrală a municipiului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: