Suceava

De astăzi intră în vigoare Linia expres 1 pe ruta Cinema Burdujeni – Autogară

>Traseul liniei 30 se modifică

 Viceprimarul Lucian Harşovschi a anunţat că de luni, 4 decembrie, intră în vigoare linia expres de autobuz Cinema Burdujeni – Autogară şi că traseul liniei 30 se va modifica, pentru a răspunde astfel nevoilor sucevenilor.

Potrivit viceprimarului, după începerea anului şcolar a observat o aglomerare a mijloacelor de transport care circulă pe porţiunea de traseu între staţiile Orizont şi Centru, precum şi a autobuzelor de capacitate redusă care circulă prin faţa colegiilor naţionale „Ştefan cel Mare” şi „Petru Rareş”, în anumite intervale orare şi că, de asemenea, a existat o solicitare de introducere a unei legături de transport public local între cartierul Zamca şi Piaţa Mare din zona centrală a oraşului.

„Pentru rezolvarea problemei aglomeraţiei, SC TPL SA a achiziţionat trei autobuze rulate marca Irisbus Agora, de culoare albastru deschis, care vor deservi o linie nouă ce va circula pe ruta Cinema Burdujeni – Orizont – IRIC – Carrefour – Bazar – Sala Sporturilor – Grupul Şcolar – Cuptorul de Aur – Autogară şi retur, cu o frecvenţă de 10 minute, în intervalele orare 6.50 – 9.30 şi 11.30 – 16.30” a menţionat Harşovschi.

El a mai anunţat că traseul liniei 30 (Iţcani – Obcini, via Burdujeni) va fi modificat, astfel încât aceasta nu va mai trece prin staţiile Centru şi Bancă, ci prin staţiile Piaţa Mare, Autogară şi Petru Rareş pe sensul de dus. Pe sensul de întoarcere, acest traseu nu va mai trece prin staţia Confecţia, ci prin staţia Catedrală, după care va continua prin staţiile Policlinică, Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Autogară şi Biserica „Sf. Dumitru”, după care va reveni pe traseul iniţial.

Potrivit viceprimarului, modificările vor intra în vigoare începând cu ziua de astăzi.

„SC TPL SA va continua să achiziţioneze autobuze pentru a putea să presteze activitatea de transport până la echiparea cu 40 de autobuze electrice, nepoluante, ce va fi făcută cu fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional, Prioritatea de investiţii 4.1” a menţionat Lucian Harşovschi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: