Contractul de 4,9 milioane de euro pentru restaurarea Cazinoului din Vatra Dornei va fi semnat marţi

 >Gheorghe Flutur: Se soluţionează, după zeci de ani, una din principalele probleme ale dornenilor

 Preşedintele în exerciţiu al Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Est, Gheorghe Flutur, a anunţat că, marţi după-amiază, va fi semnat contractul de 4,9 milioane de euro pentru restaurarea Cazinoului din Vatra Dornei.

Flutur a spus că acest proiect de restaurare este finanţat cu fonduri ale Uniunii Europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi că a reprezentat una din principalele probleme ale dornenilor.

El a mai declarat că va fi prezent la semnarea acestui contract, la Vatra Dornei.

La semnarea contractului va participa ÎPS Pimen Suceveanul, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ca reprezentant al beneficiarului investiţiei.

Gheorghe Flutur a mulţumit reprezentanţilor Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor care au reuşit să elaboreze acest proiect pentru ca „o pată pe urbanismul dornean” să dispară.

El a menţionat că în clădirea ce va fi restaurată va funcţiona un muzeu.

„Se soluţionează, după zeci de ani, o problemă importantă a dornenilor” a spus Flutur.

Cazinoul din Vatra Dornei a fost inaugurat în anul 1899, an în care a intrat în circuitul european. După 11 iunie 1948, cazinoul dornean a devenit club muncitoresc, iar din 2004 a fost transferat, prin hotărâre de guvern, în proprietatea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, ca parte a proprietăţilor pe care le-a deţinut Fondul Bisericesc Ortodox din Bucovina.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: