Peste 12.000 de voluntari sunt aşteptaţi să participe la campania „Let’s Do It, Suceava !”

 > Urmează să fie ecologizate pădurile din zona Cetăţii de Scaun, Zamca, Burdujeni şi albia râului Suceava

 În judeţul Suceava se va desfăşura, sâmbătă, începând cu ora 9, campania de curăţenie „Let’s Do It, Suceava” organizată de Asociaţia Biosilva, în parteneriat cu Asociaţia AREAS şi susţinută de Kaufland România, Ambro Suceava şi Mobilier Meşteşugit.

Sunt aşteptaţi să participe peste 12.000 de voluntari din peste 50 localităţi, şcolari şi preşcolari însoţiţi de profesori şi educatori, studenţi, cadre didactice, personalul din instituţiile publice locale şi judeţene, personalul silvic din cadrul Direcţiei Silvice Suceava şi din cadrul ocoalelor silvice de regim, persoane din mediul privat şi locuitori din toate localităţile judeţului, anunţă organizatorii.

Organizatorii campaniei aduc la cunoştinţă voluntarilor care doresc să participe că pentru municipiul Suceava punctele de colectare sunt stabilite astfel:

– Zona Centru – Parcul Şipote – Cetatea Sucevei, cu punctul de întâlnire pe esplanada Casei de Cultură;

– Zona Pădure – Cetatea Zamca, cu punctul în parcarea de la Mănăstirea Zamca;

– Zona Pădure Burdujeni;

– Zona albia râului Suceava (între podul de la bazar şi fosta groapă de gunoi), locul de întâlnire, în parcarea Iulius Mall, spre malul râului Suceava.

Coordonatorii de voluntari sunt rugaţi să respecte toate instrucţiunile de securitate transmise de organizatori şi să depună sacii cu deşeuri colectate în locuri accesibile pentru societăţile de salubrizare. În celelalte localităţi din judeţ, zonele de ecologizare şi punctele de întâlnire sunt stabilite de coordonatorii zonali, fie din cadrul primăriilor, fie a şcolilor participante.

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în ţara noastră. Iniţiativa este parte din comunitatea internaţională „Let’s Do It, World!”.

România a fost cea de-a IV-a ţară din comunitatea „Let‘s Do It, World!” care a avut curajul să organizeze o astfel de acţiune, prin organizaţia „Viitorul în Zori” din Ilfov, fiind şi astăzi de referinţă pentru alte ţări din întreaga lume. An de an, tot mai mulţi voluntari s-au alăturat acţiunii de curăţenie, imagini cu sute de saci de gunoi şi cu zone curăţate complet de deşeuri fiind distribuite pe paginile de socializare online. Din 2010 şi până în prezent, „Let‘s Do It, Romania!” a implicat peste 1.400.000 de voluntari, fiind curăţate 305 zone cu deşeuri prin intermediul campaniei.

În cadrul ediţiei „Let’s Do It România” desfăşurată în data de 24 septembrie 2016 au participat peste 200.000 de voluntari şi s-au colectat 267.700 saci cu deşeuri la nivel naţional.

În judeţul Suceava au participat 9.781 de voluntari din peste 33 de localităţi, care au colectat peste 80 de tone de deşeuri în 12.636 de saci, dar şi foarte mulţi cetăţeni care au ieşit în familie sau grupuri mici pentru a face curăţenie în localităţile lor sau în locuri de pe trasee turistice şi locuri amenajate pentru agrement. (N.B.) 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI