Organizaţiile neguvernamentale se plâng că autorităţile nu le asigură sedii decente

> ONG-urile sunt invitate să se înscrie în Comitetul Naţional de Implementare a Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă > Cornel Grosaru, de la „Juventus”, este sceptic că judeţul ar avea reprezentare la Guvern, în timp ce Camelia Iordache, de la „Salvaţi Copiii”, apreciază că mediul civil reprezintă un partener pentru administraţiile centrală şi locală > „Ar trebui să facem lobby şi să susţinem ca un reprezentant dintre cei şapte să fie de la o organizaţie din Suceava” crede prefectul Mirela Elena Adomnicăi

Prefectul judeţului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale sucevene, pentru a purta discuţii pe marginea înscrierii acestora în Comitetul Naţional de Coordonare a Implementării Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă în România. Participante au fost 19 organizaţii neguvernamentale din judeţul Suceava, printre care Filiala Suceava „Salvaţi Copiii”; Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina; AREAS; Fundaţia „Ana”; Asociaţia „Juventus”; Fundaţia Judeţeană pentru Tineret; Centrul Diecezan „Caritas”; Fundaţia „O nouă viaţă”; Asociaţia „Euroactiv” şi Fundaţia „Sfinţii Ierarhi Leontie şi Teodosie”. Reprezentanţii acestora şi-au prezentat activitatea, proiectele şi problemele pe care le întâmpină, între acestea din urmă cea mai acută fiind lipsa unui spaţiu adecvat în care să funcţioneze.

Camelia Iordache, preşedintele Filialei „Salvaţi Copiii”, a precizat că şi-a depus deja candidatura pentru comitet, apreciind că mediul civil poate reprezenta un partener real pentru Guvern, cât şi pentru administraţia locală sau centrală.

Vasile Gafiuc, preşedintele Institutului pentru Parteneriat Social Bucovina, a apreciat că Instituţia Prefectului ar putea să propulseze mişcarea organizaţiilor neguvernamentale din judeţul Suceava. „Sunt câteva organizaţii care chiar au îmbunătăţit considerabil starea comunităţii” a spus Vasile Gafiuc.

Cornel Grosaru, preşedintele „Juventus”, a precizat că organizaţiile neguvernamentale sucevene sunt, în general, dornice să se implice în viaţa publică, dar s-a arătat sceptic că una dintre cele din judeţul nostru ar putea avea reprezentare la Guvern.

Prefectul Mirela Adomnicăi a avansat ideea că ar trebui ca organizaţiile neguvernamentale să se cunoască mai bine între ele şi să colaboreze mai bine. Totodată, a propus o întâlnire lunară cu organizaţiile neguvernamentale din judeţ la Prefectură sau cu prilejul unor activităţi desfăşurate de acestea.

Referitor la înscrierea în Comitetul Naţional de Coordonare a Implementării Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă în România, prefectul Mirela Elena Adomnicăi a declarat că pentru următorul mandat „ar trebui să facem lobby şi să susţinem ca un reprezentant dintre cei şapte să fie de la o organizaţie din Suceava”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI