Elitele mediului de afaceri sucevean, premiate pentru curaj, tenacitate şi spirit antreprenorial

> „Îi felicit pe toţi întreprinzătorii pentru că au rezistat, că nu se dau bătuţi şi că oricâte piedici ar avea reuşesc, înving şi merg mai departe”, a spus Liliana Agheorghicesei, preşedintele FP a IMM > „Ne luptăm pentru ca mediul de afaceri să aibă predictibilitate şi stabilitate”, a subliniat Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii

 Cea de a XXII-a ediţie a Topului firmelor private din judeţul Suceava a avut loc la finele săptămânii trecute, participanţi fiind premiaţii din toate ramurile mediului de afaceri; reprezentaţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice locale şi judeţene, invitaţi din partea organizaţiilor similare din alte judeţe şi ai celor de la nivel naţional, oficiali ai mediilor bancare şi din asigurări.

În deschiderea manifestării, Liliana Agheorghicesei, preşedintele Federaţiei Patronale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din judeţul Suceava, a felicitat pe întreprinzătorii care, la diferite categorii, au avut rezultate care i-au plasat pe primele 3 locuri în top. „Dar nu numai pe aceştia. Îi felicit pe toţi întreprinzătorii pentru că au rezistat, că nu se dau bătuţi şi că oricâte piedici ar avea reuşesc, înving şi merg mai departe”, a reliefat preşedintele FP a IMM. Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii, a lăudat organizaţia din judeţul Suceava, care ar fi pe locul al treilea în ţară ca activitate, şi le-a spus celor prezenţi că ar trebui să fie „mai activi şi mai ofensivi în ceea ce fac”. „Atât la Bucureşti, cât şi la nivel de regiuni, ne luptăm pentru ca mediul de afaceri să aibă predictibilitate şi stabilitate. Vedem zilele acestea tot felul de dispute politice, însă dacă guvernanţii noştri ar sta tot atâtea ore în şedinţe, să gândească soluţii pentru mediul de afaceri, cred că România ar fi mai avansată”, a explicat Florin Jianu, căruia organizatorii i-au înmânat placheta aniversară cu prilejul împlinirii a 25 ani de la înfiinţarea CNIPMMR din România.

„Dacă întreprinzătorilor le este bine şi nouă ne este bine”, susţine Mirela Adomnicăi

Prefectul Mirela Adomnicăi le-a spus reprezentaţilor mediului de afaceri că au în Guvern un partener credibil, exprimându-şi speranţa că la următoarea ediţie a Topului, cea din 2018, cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri, întreprinzătorii vor veni la întâlnire „mai mulţi şi mai uniţi”. „Am văzut oameni de afaceri care prin activitatea lor de succes au reuşit să creeze o bază economică solidă, importantă pentru noi. Apreciez că, prin iniţiativă, aţi găsit căi profitabile de a investi şi de a crea plusvaloare”, a arătat Mirela Adomnicăi, adăugând că „dacă întreprinzătorilor le este bine şi nouă ne este bine”. Viorel Seredenciuc, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, a subliniat că autorităţile judeţene, alături de cele naţionale, au datoria de a sprijini întreprinderile mici şi mijlocii. „Acesta trebuie să fie scopul nostru principal, deoarece întreprinzătorii sunt cei care aduc plus-valoare în această ţară, care finanţează tot ceea ce înseamnă activitate economică, socială şi chiar administrativă”, a explicat Viorel Seredenciuc, adjunctul şefului executivului judeţean. Lucian Harşovschi, viceprimarul municipiului Suceava, a prezentat o statistică potrivit căreia persoanele juridice din reşedinţa de judeţ au contribuit la bugetul local, în primele 9 luni, cu 27 de milioane de lei, specificând că, din păcate, a mai rămas de plătit o diferenţă de 48 de milioane de lei. „Asta înseamnă că nu vă merge foarte bine. Ştim că vă confruntaţi cu o problemă foarte importantă, a crizei locurilor de muncă şi acum, din nefericire – nu este normal – în administraţie acestea sunt mult mai bine plătite decât în mediul privat, care este motorul acestei economii. Vreau să spun că aveţi o uşă deschisă la Primăria municipiului Suceava pentru idei de parteneriat, pentru a crea locuri de muncă”, a precizat Lucian Harşovschi oamenilor de afaceri.

„Dacă nu suntem competitivi, nu vom rezista”, consideră Vasile Asandei, directorul ADRNE

Vasile Asandei, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est a adus întreprinzătorilor suceveni veşti privind finanţarea start-up-urilor, sumele destinate acestor afaceri fiind suplimentate recent. „Dacă nu suntem competitivi, nu vom rezista. Lupta pe această piaţă este puternică şi trebuie să ne gândim ce vom face pe viitor. Acesta deoarece proiectele de după 2020 se vor concentra pe competitivitate, iar granturile vor fi mai puţine”, a evidenţiat Vasile Asandei, subliniind că ADRNE este un partener al IMM.

Mihai Dimian, prorector al Universităţii Ştefan cel Mare”, a spus că instituţia academică suceveană oferă o mână întinsă mediului de afaceri, din mai multe direcţii. „Am deschis cursuri antreprenoriale pentru studenţi, ne interesează locurile de practică pe care le aveţi şi, nu în ultimul rând, vă oferim rezultatele cercetării noastre”, a precizat prof. dr. ing. Mihai Dimian. Au luat cuvântul i-au felicitat pe reprezentaţii mediului de afaceri din judeţul Suceava Marian Filimon, vicepreşedinte al organizaţiei IMM Galaţi; Elena Coandă, preşedintele Patronatului Naţional al Femeilor de Afaceri, şi Ioana Crişan, femeie de afaceri din Târgu Mureş. În cadrul manifestării a fost premiată special Simona Rusu, femeie de afaceri, care a luat locul I la Sankt Petersburg în competiţia dintre 1.490 de saloane de parfumerie din Europa, câştigătorul fiind şi primul de acest gen din judeţul Suceava. Florin Preda a primit, de asemenea, premiul special pentru „curajul de a intra în această lume”, înfiinţând o firmă nouă în 2017.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI