Gheorghe Flutur a prezentat ieri logoul Centenarului Unirii Bucovinei cu Ţara

> Acesta va fi montat la intrările în judeţ şi pe unele clădiri publice

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat, ieri, logoul Centenarului Unirii Bucovinei cu Ţara, care a fost aprobat în şedinţa Comisiei de organizare a Centenarului care s-a desfăşurat miercuri.

El a spus că în cadrul şedinţei s-au discutat probleme legate de pregătirea marcării Zilei Bucovinei în 28 noiembrie 2017.

Flutur a arătat că Suceava este zona care are obligaţia să vină cu evenimente bine puse la punct, pentru că Bucovina este una din cele patru provincii care s-au unit cu ţara.

„La intrarea în judeţ şi pe sediile din subordinea noastră, dar am vorbit şi cu Primăria, ne-am gândit să montăm plăcuţe cu sigla Unirii Bucovinei cu Ţara. Bucovina – 100” a spus Flutur.

El a spus că această siglă va fi montată în mod legal şi civilizat pe sedii publice, dar şi la intrările din judeţ.

Totodată, cu acest model vor fi realizate insigne, steguleţe şi alte materiale promoţionale.

Preşedintele CJ Suceava a menţionat că aceste plăcuţe cu sigla Centenarului Unirii Bucovinei cu Ţara vor fi montate de Ziua Bucovinei şi vor rămâne pe perioada anului 2018.

Întrebat dacă „fură startul” în marcarea Centenarului Unirii, Flutur a răspuns că „aşa au furat bucovinenii (startul – n.n.) în 1918 şi eu mă ţin după ei”.

Flutur a mai prezentat şi programul prevăzut pentru marcarea Zilei Bucovinei din 28 noiembrie 2017, care va începe cu o şedinţă solemnă de evocare, el propunând să-i fie acordat titlul de cetăţean de onoare al judeţului Suceava istoricului dr. Mihai Ştefan Ceauşu, cercetător al Academiei Române, care a scris Istoria Bucovinei şi are multe cercetări privind Bucovina.

Totodată, fiica lui Iancu Flondor va lansa, la Teatrul „Matei Vişniec”, cartea „Flondor, Bucovina şi România Mare”, în prezenţa lui Grigore Leşe.

În cursul serii, împreună cu Primăria Suceava, se va inaugura iluminatul pentru sărbători şi deschiderea Târgului de Crăciun, urmând a fi prezentat, în premieră, un film documentar despre Bucovina. Va fi organizat şi un spectacol special de Ziua Bucovinei.

Pe Casa Culturii se vor amplasa timp de un an imagini şi fotografii ale unor personalităţi reprezentative ale Bucovinei.

„Eu cred că centrul Sucevei va fi un reper important pentru sărbătorirea acestui eveniment” a anticipat Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: