Braconier recidivist din Borşa, ajuns în arest

> În august 2017 acesta a împuşcat doi cerbi la Cârlibaba, la două săptămâni după ce ieşise din închisoare, pedepsit pentru împuşcarea altor cinci cervide

 Judecătoria Vatra Dornei a fost de acord cu propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei şi a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a unui bărbat de 41 de ani, din oraşul Borşa, jud. Maramureş.

Maramureşeanul, poreclit „Grasu”, pe numele lui Paul Danciu, este cercetat pentru o faptă de braconaj săvârşită în noaptea de 23-24 august, anul acesta, pe raza localităţii Cârlibaba.

Prezenţa unui autoturism de teren, în dimineaţa de 24 august, într-un anume fond cinegetic din apropierea pârâului Dârmoxa, a fost sesizată de camerele video, motiv pentru care personalul silvic a alertat poliţia, cu atât mai mult cu cât zona, la limita cu judeţul Maramureş, este des vizitată de braconieri din Borşa şi nu numai.

Maşina depistată de camere a fost găsită la locul indicat, dar şi Paul Danciu, ieşit din închisoare de vreo două săptămâni, după ce ispăşise o pedeapsă tot pentru braconaj. În urmă cu cinci ani, împuşcase, tot în OS Cârlibaba, cinci cerbi.

De data aceasta, poliţiştii au găsit în maşina de teren doar două exemplare de cerb împuşcate ilegal, dovedind între timp cine i-a împuşcat şi în ce condiţii.

În cauză, anchetatorii au urmărit mai multe persoane din Borşa implicate în acţiuni de braconaj în zona Cârlibaba, astfel că, beneficiind de susţinerea colegilor maramureşeni, la începutul lunii septembrie au efectuat nouă percheziţii domiciliare. Au ridicat atunci muniţie, accesorii şi componente specifice vânătorii, un trofeu, carne de vânat şi staţii emisie-recepţie, adică material de probatoriu ce arăta clar preocupările celor vizaţi.

Cercetările în cazurile de braconaj, până la luarea unei măsuri legale, sunt complexe, iar în cazul de faţă dovezile l-au arătat clar pe Paul Danciu ca implicat, cel puţin, în fapta din noaptea de 23 spre 24 august.

El a fost reţinut, iar din 11 octombrie se află în arestul IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: