În 9 luni

Primăria Suceava a strâns doar jumătate din obligaţiile populaţiei şi agenţilor economici către bugetul local

 > „Problema este una, probabil, la nivel naţional, respectiv situaţia de jenă financiară în care se află în primul rând agenţii economici, cât şi o parte din persoanele fizice” consideră primarul Ion Lungu

 Deşi termenul scadent pentru achitarea fără majorări a taxelor şi impozitelor locale a expirat la 30 septembrie, încasările la bugetul local al municipiului Suceava sunt sub aşteptări. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a precizat că persoanele fizice şi persoanele juridice şi-au onorat doar puţin peste jumătate din taxele şi impozitele scadente aferente perioadei corespunzătoare din anul 2017.

„Din păcate, încasările sunt destul de modeste, aceasta este realitatea! Din ceea ce trebuia să încasăm, până pe 30 septembrie 2017, din taxe şi impozite pe proprietate, respectiv 7,51 de milioane de lei, efectiv s-au plăti doar 3,83 de milioane de lei. Aceasta înseamnă aproximativ 51% din obligaţiile curente, Primăria având de încasat datorii istorice mult mai mari, şi pentru care este înscrisă la masa credală” a subliniat edilul-şef, menţionând că proastele intrări sunt consemnate în dreptul taxelor şi impozitelor pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport. Pe deasupra, în vistieria municipală, în comparaţie cu cele 9 luni ale lui 2016, din sursele menţionate a intrat o sumă cu circa un milion de lei în minus. Luându-se în calcul şi recuperările de datorii din anii trecuţi, până la finele lui septembrie 2017 s-a achitat cu 2,01% mai mult, în puşculiţa comună intrând 21,05 milioane de lei, faţă de 20,63 milioane de lei, la sfârşitul lui septembrie 2016. Până la sfârşitul anului în curs, de la persoanele fizice ar trebui să fie adunată suma de 7,75 milioane de lei, agenţilor economici revenindu-le să achite 9,52 milioane de lei, iar totalul scadent ridicându-se 1a 17,27 milioane de lei.

„Din păcate, se încasează destul de greu la bugetul local, atât de la persoanele fizice, cât şi de la persoanele juridice. Problema este una, probabil, la nivel naţional, respectiv situaţia de jenă financiară în care se află în primul rând agenţii economici, cât şi o parte din persoanele fizice” a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: