Primarul Ion Lungu, ferm după ce a aflat că se cer bani părinţilor pentru asigurarea pazei în şcoli:

Nu trebuie niciun leu, nici la fondul clasei!

Pentru ce cheltuim atunci milioane de lei la şcoli? Chiar mă deranjează că se cer bani părinţilor, a spus edilul-şef

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că Primăria asigură finanţarea necesară şcolilor pentru funcţionare şi pentru bunuri şi servicii, aşadar şcolile nu au motive să ceară bani de la părinţi pentru nimic.

„Primăria asigură fondurile necesare în bugetul şcolilor pentru bunuri şi servicii” a spus Lungu după ce a fost informat că la unele şcoli din municipiu se cer bani părinţilor pentru plata asigurării pazei.

El a arătat că şcolile primesc bani de la Primărie şi că trebuie să angajeze o firmă, în urma unei selecţii conform legislaţiei de achiziţii publice.

„Am dat anul acesta circa 1,5 milioane de lei pentru creşterea siguranţei elevilor şi profesorilor în şcoli. Chiar mă deranjează să se ceară bani părinţilor. Nu trebuie niciun leu, nici la fondul clasei, nici la pază. La nimic” a spus Lungu.

El a adăugat că faţă de milioanele de lei pe care Primăria le alocă şcolilor sumele prevăzute pentru pază sunt modeste, 30.000-50.000 de lei, şi că şcolile trebuie să-şi dea interesul şi să facă procedurile corecte pentru a angaja corect cheltuielile.

El a spus că nu e nevoie să dea părinţii bani pentru pază, pentru cretă, pentru internet.

„Atunci pentru ce mai cheltuim milioane de lei pe an pentru utilităţi? Internetul îl plătesc părinţii, paza o plătesc părinţii, fondul clasei pentru cretă şi burete îl dau părinţii. E o chestie care nu mi se pare corectă. Aici e şi vina profesorilor. Nu este necesar acest fond al clasei, nu este necesară nicio cheltuială” a spus Lungu.

El a transmis directorilor de şcoli care au probleme, dacă au, să se adreseze Primăriei, pentru că aceste sume sunt foarte mici comparativ cu celelalte sume necesare funcţionării şcolii.

Lungu a apreciat că în multe cazuri se apelează la formula angajării pazei cu fonduri de la părinţi pentru că directorii respectivi se feresc de achiziţii publice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: