Elevii suceveni vor primi în acest an lapte, corn şi mere

> Prefectul de Suceava a propus ca elevii să viziteze furnizorii de produse pentru degustări

 Membrii comisiei interinstituţionale constituite la Prefectura Suceava pentru monitorizarea implementării Programului pentru Şcoli al României au stabilit, ieri, în prima şedinţă, că produsele care vor fi furnizate elevilor în acest an sunt lapte, corn şi mere, anunţă Prefectura Suceava printr-un comunicat.

Sursa citată arată că pentru anul 2017 există un buget aprobat, la Consiliul Judeţean Suceava, în valoare de 2,9 milioane lei.

De asemenea, s-a stabilit ca, până la 20-22 octombrie a.c., Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava să finalizeze planul de măsuri educative prevăzut în program, pe baza consultării şcolilor, pentru a fi prezentat şi supus aprobării în şedinţa Consiliului Judeţean Suceava din data de 30 octombrie.

În cadrul şedinţei, coordonatorul comisiei interinstiuţionale, prefectul Mirela Adomnicăi, a recomandat reprezentantului IŞJ Suceava, inspector Ioan Puiu, membru în comisie, ca programul de activităţi educative să cuprindă îndeosebi vizite ale elevilor la furnizori de produse din judeţ pentru degustare, aceasta fiind cea mai bună metodă de a-i convinge să aleagă din celelalte produse care nu sunt incluse în lista pentru 2017.

„Comisia se va întruni în fiecare lună pentru a monitoriza modul în care se implementează acest program şi va informa, lunar, publicul larg, prin mijloacele de informare în masă, despre implementarea Programului pentru Şcoli al României” a declarat prefectul Mirela Adomnicăi

La şedinţa menţionată, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, membru al comisiei, a supus atenţiei şi câteva neclarităţi legate de desfăşurarea programului, având în vedere schimbările legislative survenite după ce, anterior şedinţei, printr-o adresă transmisă Prefecturii Suceava la începutul lui octombrie, Consiliul Judeţean Suceava a solicitat sprijin în vederea unor clarificări referitoare la aplicarea programului.

Preşedintele CJ a menţionat că în judeţul Suceava contractul de furnizare de lapte şi produse lactate în anul şcolar 2017-2018 a fost încheiat în baza OUG nr. 96 din 2002 şi prevede furnizarea a cinci porţii de lapte pe săptămână, iar de la anul se va desfăşura conform HG 640, potrivit căreia, în 2018, bugetul stabilit este fundamentat pentru trei porţii de produse.

Gheorghe Flutur a precizat că sunt încheiate contractele de furnizare pe acest an, care rămân valabile până la data expirării termenului pentru care au fost încheiate, în condiţiile legii.

În cazul perioadei septembrie-decembrie 2017, având în vedere că pentru produsele de panificaţie a fost reluată procedura de achiziţie, iar pentru mere se aşteaptă aprobarea de către Guvern a documentaţiei-cadru, prevederile bugetare rămase pentru program acoperă necesarul de plată pentru furnizarea de lapte 5 zile pe săptămână.

El a arătat că pentru ianuarie – iunie 2018, bugetul stabilit prin HG 640 din 2017 nu acoperă necesarul de lapte stabilit.

Prefectura Suceava a transmis o informare către Ministerul Finanţelor Publice, referitoare la situaţia prezentată de CJ Suceava, solicitând un punct de vedere, se mai arată în comunicat. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: