Consilierii locali PSD au explicat planul lor pentru realizarea de parcări de reşedinţă în municipiul Suceava

> Totodată, ei critică demersurile viceprimarului Lucian Harşovschi

Consilierii locali PSD Suceava au explicat, marţi, într-o conferinţă de presă, poziţia lor în vederea realizării de parcări de reşedinţă în municipiul Suceava şi au criticat modul în care viceprimarul Lucian Harşovschi a iniţiat proiectul de realizare a acestor investiţii.

Consilierul local Gabriel Buciac a spus că au fost tot felul de discuţii despre aceste parcări de reşedinţă, pe care le-a calificat drept demagogice, şi care au dus la dezinformarea populaţiei.

El a explicat că în proiectul de hotărâre iniţiat de viceprimarul Lucian Harşovschi se prevede identificarea a 312 parcele pe care ar urma să fie amenajate, mai târziu, fără un termen de realizare, 4.600 locuri de parcare sau 4.300 locuri, în funcţie de sursa de informare.

Consilierul local PSD a spus că „se vând iluzii” sucevenilor şi că viceprimarul iniţiator a prezentat, prin mai multe postări, realizarea în acest an a mai multor parcări de reşedinţă, uitând să precizeze că acestea au fost realizate datorită votului consilierilor PSD.

Buciac a menţionat că a constatat că doar în cartierul Obcini sunt 25 de parcele cu destinaţia de parcare, realizate încă de la construcţia blocurilor şi care nu au fost amenajate corespunzător în ultimii 14 ani de municipalitate, care este însă preocupată de alte locuri de parcare.

El a mai spus că a verificat, la faţa locului, în cartierul Obicini, pentru a vedea locurile propuse de viceprimarul Lucian Harşovschi pentru a fi amenajate ca parcări de reşedinţă.

Buciac a arătat că trei sferturi dintre aceste locuri sunt pe spaţiul verde actual, iar în lipsa Registrului Spaţiilor Verzi nu se poate spune cât spaţiu verde este pentru fiecare locuitor al oraşului şi dacă municipiul îşi permite să renunţe la spaţiul verde.

El a prezentat situaţii în care se propune realizarea unor parcări de reşedinţă pe spaţii verzi, în condiţiile în care în apropiere se află zone pretabile pentru amenajarea de parcări.

Consilierul local PSD a mai spus că unele dintre parcările propuse vor strica aspectul oraşului pentru că sunt între trotuar şi faţada unor blocuri şi a apreciat că parcările ar trebui amenajate în spatele blocurilor.

Buciac a mai arătat că cea mai gravă situaţie este când se propune realizarea unor parcări de reşedinţă, cu trei locuri, chiar lângă o parcare existentă. El a adăugat că a mai constatat parcări propuse care ajung până în uşa blocului.

Buciac a mai constatat că, pe planul de situaţie al Primăriei, în cartierul Obcini, pe strada Măgurei, figurează o parcare, iar în realitate în zonă sunt ridicate garaje.

Consilierul local s-a mai întrebat care va fi regimul acestor parcări şi cine va avea dreptul să parcheze în acele locuri amenajate.

Liderului grupului PSD din CL Suceava, Vasile Mocanu, a explicat paşii care trebuie făcuţi pentru realizarea acestui proiect, ce trebuie să înceapă cu inventarierea domeniului public al municipiului şi definitivarea Registrului Spaţiilor Verzi.

El a spus că inventarierea domeniului public se va putea efectua şi eşalonat, pe cartiere. Ulterior, urmează identificarea amplasamentelor şi precizarea tipului de parcare ce poate fi realizată, apoi asigurarea finanţării şi includerea în bugetul local.

Mocanu a mai arătat că apoi trebuie stabilit regulamentul de organizare, administrare şi funcţionare a parcărilor respective.

Ulterior, urmează aprobarea unui program de realizare a acestor parcări, astfel încât să nu fie afectat traficul rutier din oraş, program care să ţină cont şi de o prioritizare a nevoilor.

În final, în baza unui regulament de repartizare a locurilor de parcare, fiecare solicitant urmează să obţină un loc de parcare.

„Acesta este un comportament civilizat faţă de cetăţeni şi faţă de bugetul local” a precizat Vasile Mocanu.

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, a menţionat că PSD va vota proiectul inventarierii parcărilor doar atunci când va fi inventariat întreg domeniul public şi când se va ţine cont de amendamentele şi sugestiile PSD. El a explicat că pentru a identifica zonele de parcare din cartierul Obcini consilierului PSD Gabriel Buciac i-a luat o singură zi, ceea ce presupune că într-o săptămână ar putea fi identificate locurile din tot oraşul, în timp ce viceprimarul Lucian Harşovschi a spus că specialiştii au lucrat 3 luni pentru a găsi aceste zone.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: