Primăria Rădăuţi:

90% dintre plătitorii de taxe rădăuţeni şi-au achitat dările locale

 > Încasările din venituri proprii se ridică la 27,4 milioane lei

 Primăria Rădăuţi a anunţat, ieri, că în urma situaţiei încheiate la data de 30 septembrie în ceea ce priveşte veniturile proprii la bugetul local, cifrele arată că 90 % dintre contribuabilii rădăuţeni şi-au plătit taxele şi impozitele locale.

Încasările din veniturile proprii au fost de 27,4 milioane de lei, suma reprezentând 90% din valoarea prognozată la începutul anului 2017, respectiv 30,4 milioane de lei.

Sursa citată arată că de la persoanele fizice, în urma plăţii impozitului pe clădiri, s-au încasat 1,8 milioane de lei, impozit pe teren de 1,7 milioane, iar taxele pe mijloacele de transport au însumat puţin peste un milion de lei.

Totodată, în cazul persoanelor juridice, din impozitul pe clădiri s-au achitat 4,5 milioane de lei, iar aproape 600.000 de lei în urma plăţii impozitului pe teren.

Secţiunea amenzi, un indicator important în analiza veniturilor proprii, a adus încasări în valoare de aproape un milion de lei.

Şeful Serviciului Taxe şi Impozite din Primăria Rădăuţi, ec. Silviu Ursescu, a declarat că încasările sunt mulţumitoare.

„Suma mare este justificată de modificările legislative în urma aplicării noului cod fiscal, Legea 227/2015, dar şi a măsurilor de executare silită duse la îndeplinire de către angajaţii serviciului. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016, se observă o uşoară creştere a încasărilor, anul trecut fiind achitat până la data menţionată 88% din bugetul prevăzut la început de an” a spus Ursescu.

Rădăuţenii îşi pot plăti taxele la ghişeul din incinta Primăriei, care funcţionează, zilnic, între orele 8 şi 15.30.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: