Universitatea Suceava

40 de ani de la înfiinţarea primului laborator cu profil electric

Departamentul de Electrotehnică din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava marchează aniversarea a 40 de ani de la înfiinţarea, în anul universitar 1977-1978, a primului laborator cu profil electric.

Potrivit reprezentanţilor USV, miercuri, 18 octombrie a.c., la ora 14, în laboratorul C001 din corpul C al USV, comunitatea academică îi va sărbători pe promotorii acestui laborator, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur şi conf. univ. dr. ing. Leon Mandici, cadre didactice care au contribuit, la acel moment, dar şi ulterior, la consolidarea bazei materiale, a activităţilor de cercetare ştiinţifică şi la ridicarea prestigiului învăţământului superior de profil electric din Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi din România.

Sursa citată a mai arătat că programele de studii cu profil electric şi energetic din USV au cunoscut o evoluţie impresionantă în ultimele patru decenii, prin permanenta adaptare şi diversificare a ofertei educaţionale pentru un număr tot mai mare de studenţi, prin facilităţile create pentru predare, cercetare şi cele privind calitatea vieţii studenţilor, toate extinse la standarde ridicate de calitate.

„Conform ierarhizării programelor de studii, specializările cu profil electric şi energetic organizate în USV s-au situat pe locul 3 între programele de studii similare din cele 22 de universităţi evaluate” au precizat reprezentanţii USV.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: