Ciocăneşti, în top 10 european al celor mai colorate destinaţii turistice

> Comuna din judeţul Suceava se află alături de localităţi din Norvegia, Polonia, Germania şi Elveţia

 Comuna Ciocăneşti a fost inclusă de publicaţia de călătorii „Lonely Planet”, una din cele mai importante în domeniu, într-un top 10 european al celor mai colorate destinaţii turistice.

Redactorul „Lonely Planet” Tamara Sheward arată în prezentarea destinaţiei că, atunci când se vorbeşte despre Munţii Carpaţi clişeele sunt vampirii, vârcolacii sau pădurile fermecate, dar că aceste clişee sunt desfiinţate în regiunea istorică Bucovina, în Ciocăneşti, unde autorul se întreabă ce poate fi mai puţin terifiant decât un întreg sat în care casele sunt pictate precum ouăle de Paşte.

În prezentare, ea adaugă că în zonă decorarea ouălor de Paşte este o tradiţie de secole, dar, începând din anii 1950, localnicii au început să îşi decoreze casele cu aceste motive, iar din anul 2004 autorităţile locale au decis ca fiecare casă nouă să fie decorată cu astfel de desene.

Totodată, redactorul aminteşte celor care vor veni în zonă să viziteze şi mănăstirile din Bucovina, care sunt opere de artă bizantină, construite în secolele XV şi XVI, fiind pictate în interior şi exterior, picturi care au rezistat, poate miraculos, testului timpului.

Turiştii sunt îndemnaţi să viziteze şi Mănăstirea Voroneţ, singurul loc din lume unde poate fi văzută nuanţa specială de albastru denumită „albastrul de Voroneţ”.

Alături de Ciocăneşti, în top sunt incluse Burano, Zalipie din Polonia, Costa Nova din Portugalia, Cicmany din Slovacia, Júzcar din Spania, Longyearbyen din Norvegia, Oberammergau din Germania, Kinsale din Irlanda şi Stein am Rhein din Elveţia. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: