Viceprimarul Lucian Harşovschi anunţă finalizarea a peste 170 locuri de parcare

 Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harşovschi, a anunţat, joi, finalizarea unor noi parcări de reşedinţă din cartierele Centru, Burdujeni şi George Enescu.

Harşovschi a arătat pe pagina sa de socializare că în urma ultimelor lucrări de modernizare din acest an au fost create în total 176 locuri de parcare.

Viceprimarul a precizat că în George Enescu au fost create 47 de locuri de parcare la blocurile E68 – E80, pe 1235 mp, iar alte 27 de locuri de parcare la blocurile E66 – E80, pe 820 mp. În zona Elgida Burdujeni, pe strada Prieteniei, au fost create 63 de locuri de parcare pe 1100 mp, iar în Centru, pe strada Ciprian Porumbescu, au fost create 39 de locuri de parcare, 20 longitudinale şi 19 oblice.

 „Aşa cum ştiţi deja, nu mai putem face nicio parcare nouă de reşedinţă anul acesta deoarece proiectul de reabilitare a 4364 locuri de parcare nu a fost aprobat în Consiliul Local (consilierii PSD opunându-se pe 29 iulie şi pe 28 septembrie)” a precizat Lucian Harşovschi.

Reamintim că săptămâna trecută consilierii locali suceveni au respins cu 15 voturi „pentru”, patru „împotrivă” şi trei abţineri proiectul privind inventarierea locurilor de parcare pe care sucevenii le-au creat de-a lungul timpului şi care ar putea fi modernizate.

„Vorbim despre un proiect de inventariere. Este domeniul privat al municipiului Suceava în momentul de faţă, îl inventariem, îl intabulăm şi după ce facem intabularea pe aceste locuri de parcare intrăm cu un proiect de modernizare pentru parcări. Ulterior, parcările vor fi prinse în domeniul public al municipiului Suceava. Câştigă astfel suceveanul cu maşină, care poate parca civilizat, câştigă şi iubitorul de spaţiu verde, iar orice intervenţie asupra domeniului public, asupra spaţiilor verzi va fi imediat sancţionată” a spus Harşovschi.

Proiectul de hotărâre prevedea inventarierea şi modernizarea a 1.161 locuri de parcare din cartierul Obcini, 361 de locuri de parcare din Zamca, 1.755 din Centru şi George Enescu, 1.087 de locuri de parcare din Burdujeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: