Gheorghe Flutur a deschis sesiunea pentru România din cadrul Târgului de Investiţii Expo Real din München:

Germania ar trebui să fie mai bine reprezentată investiţional în judeţul Suceava, unde primul loc e deţinut de Austria

Conferinţa pentru România din cadrul Târgului de Investiţii Expo Real de la München a fost deschisă miercuri după-amiază, de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a prezentat regiunea de nord-est al cărui preşedinte în exerciţiu este, oportunităţile de investiţii în regiune şi, în particular, în judeţul Suceava.

La această conferinţă au mai fost prezenţi, din regiunea nord-est, preşedinţii consiliilor judeţene Botoşani, Neamţ şi Bacău.

„Am făcut o prezentare, unei săli pline, privind oportunităţile de investiţii în regiune şi în zona Sucevei” a spus Flutur.

El a arătat că regiunea nord-est este cea mai mare regiune din România, având 15,6% din suprafaţa ţării şi 18% din populaţia României, cu 3,2 milioane de locuitori.

Totodată, Flutur a prezentat mai multe date relevante despre regiune, menţionând că în regiunea nord-est funcţionează nouă universităţi cu 70.000 de studenţi, trei aeroporturi, că regiunea are peste 180 km de graniţă cu Ucraina şi peste 500 km de graniţă cu Republica Moldova şi că oportunităţile sunt resursa umană, infrastructura de pregătire în şcoli şi universităţi şi resursele naturale.

„Am prezentat câteva din domeniile prioritare din studiile de piaţă făcute de Comisia Europeană, între care sunt industria alimentară, IT-C, turism, industria uşoară, textile, pielărie, încălţăminte, unde oamenii de afaceri ar putea investi” a spus Flutur.

Totodată, Flutur a prezentat particularităţile din Bucovina, care are un număr mare de monumente UNESCO, dar şi posibilităţile de investiţii în Suceava, Salcea, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Siret, Cacica, Mălini, platoul munţilor Rarău şi munţilor Călimani.

El a menţionat că în cadrul discuţiilor au fost întrebări legate de forţa de muncă şi dacă în perioada următoare Occidentul intenţionează să mai primească forţă de muncă sau să vină cu capital spre forţa de muncă.

Flutur a arătat că regiunea de nord-est are mulţi oameni plecaţi la muncă în ţări din Occident şi că oportun ar fi să vină şi capitalul către forţa de muncă.

„Am ridicat problema că Germania ar trebui să fie mai bine reprezentată în judeţul Suceava. Este numărul 1 în Europa, iar în Suceava investiţiile germane sunt pe locul 6-7, pe primul loc fiind investiţiile austriece. E loc de mai mult, mai în faţă” le-a transmis Flutur investitorilor prezenţi la această conferinţă.

Preşedintele CJ Suceava le-a mai spus participanţilor că autorităţile sucevene au o abordare pragmatică şi că, în aceste zile, s-au pus bazele unei relaţii cu aeroportul Memmingen, în domeniul sănătăţii şi în domeniul universitar.

Gheorghe Flutur a menţionat că deja au venit la standul României oameni de afaceri care s-au interesat de chestiuni concrete, despre investiţii.

„Aşteptăm să vedem care vor fi rezultatele. Au venit să se intereseze fel de fel de posibili investitori, dezvoltatori imobiliari, arhitecţi, constructori, agenţi imobiliari” a spus Flutur.

El a subliniat că a fost deosebit de onorat că a deschis sesiunea dedicată României.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: