Salariul mediu net în judeţul Suceava a scăzut sub cel din Botoşani şi Neamţ

Salariul mediu net în judeţul Suceava este în prezent de 1.830 de lei şi a scăzut sub nivelul salariilor medii din Botoşani şi Neamţ, a declarat preşedintele executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, Lucian Gheorghiu.

Gheorghiu a spus, în cadrul emisiunii „Exclusiv 90 de minute”, că salarizarea din judeţul Suceava nu este una îmbucurătoare.

„Pe datele pe care le avem publicate de Institutul Naţional de Statistică la nivelul lunii iunie, salariul mediu net este de 1.830 de lei. Nu este foarte mare nici pe departe. Îngrijorător este faptul că am ajuns sub nivelul salariului mediu net din judeţul Botoşani şi judeţul Neamţ în condiţiile în care judeţul Suceava se poziţiona, în mod constant, pe indicatorii economici, peste aceste judeţe. Coroborat cu ceea ce reclamă angajatorii legat de lipsa forţei de muncă, acest lucru trebuie să spună foarte multe” a declarat preşedintele executiv al CCI Suceava.

El a arătat că judeţul Suceava are un nivel salarial foarte mic, nici pe departe la media unui mare oraş, dar consideră că în momentul în care acesta se situează şi sub media judeţelor din regiunea nord-est atunci semnalele nu sunt tocmai pozitive.

Potrivit lui Gheorghiu, nivelul salariilor în judeţul Suceava este mai mare doar decât cel din Vaslui în cadrul regiunii nord-est.

El a explicat că situaţia este determinată de faptul că nu există o zonă de stimulare şi dezvoltare a afacerilor foarte sustenabilă şi foarte viabilă în momentul de faţă.

„Antreprenorii trebuie susţinuţi pentru ca afacerile să fie dezvoltate, pentru ca această regiune nu se poate baza doar pe exploatare şi prelucrare de resurse naturale, nu se poate baza numai pe ceea ce înseamnă comerţ şi servicii şi trebuie să găsim şi acel capitol care nu este prea consistent, cel al producţiei şi al afacerilor care aduc valoare adăugată şi pe orizontală, nu numai pe livrarea directă” a declarat Lucian Gheorghiu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI