Spre intensificarea colaborării în sănătate, educaţie, pentru schimburi de studenţi şi dezvoltarea aeroportului sucevean

Discuţii Suceava – Schwaben în Bavaria

O delegaţie a judeţului Suceava va efectua, în perioada 3-6 octombrie, o vizită în Germania, prilejuită de participarea la Târgul de Investiţii ExpoReal 2017 de la München.

Delegaţia este condusă de preşedintele Consiliului Judeţean Gheorghe Flutur, care participă şi în calitate de preşedinte al Consiliului Regional de Dezvoltare Nord-Est, şi îi are în componenţă pe managerul Spitalului Judeţean, Vasile Rîmbu, pe medicii Dragoş Vicoveanu, Anatolii Buzdugan şi Ana Miron, pe directorul Aeroportului „Ştefan cel Mare”, Ioan Măriuţa, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Nicolae Troaşe, prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”, Mihai Dimian. Delegaţiei judeţului i se vor alătura reprezentanţii Primăriei Siret în frunte cu primarul Adrian Popoiu, se arată într-un comunicat al CJ Suceava.

Vizita delegaţiei judeţului nostru va începe la Augsburg. Astfel, în data de 3 octombrie va avea loc o întâlnire la sediul Consiliului Regional Schwaben din Augsburg cu preşedintele regiunii Schwaben, Jurgen Reichert. Vor fi discuţii pe tema intensificării colaborării în domeniile sănătate, educaţie şi dezvoltarea aeroportului.

În data de 4 octombrie, Gheorghe Flutur împreună cu alţi membri ai delegaţiei va fi prezent la Memmingen, unde va discuta cu conducerea aeroportului pentru deschiderea unei curse Suceava – Memmingen. În aceeaşi zi, delegaţia de la Spitalul Judeţean va vizita Clinica de neurochirurgie din Gunzburg şi Clinica pentru copii şi tineri „Josefinum” din Augsburg.

„Vor fi discuţii cu specialiştii germani pentru colaborări viitoare” a declarat preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”, Mihai Dimian, va avea discuţii în 5 octombrie la Universitatea din Augsburg despre cooperarea Erasmus, iar la Bukowina Institut despre o posibilă colaborare, schimb de studenţi şi cooperare specializată.

În Germania se va discuta despre identificarea unor posibilităţi de colaborare pe clusterul de microbiologie, la care universitatea noastră este parteneră, se mai arată în comunicat.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI