Locurile pentru investigaţii s-au ocupat în câteva ore!

Tătăranu: Căutăm soluţii pentru a răspunde acestei cereri foarte mari

Numărul investigaţiilor gratuite ce vor fi oferite de SJU Suceava în cursul săptămânii viitoare au fost suplimentate de la 6-7 pe zi, cât se anunţase iniţial, la 10 pe zi pentru mamografii şi la 12 pe zi pentru osteodensitometrie, dar chiar şi în aceste condiţii locurile s-au completat în decurs de doar câteva ore de la anunţ.

Medicul-şef al Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul SJU Suceava, Adrian Tătăranu, a declarat, miercuri după-amiază, că numărul persoanelor care au sunat să se programeze pentru mamografie şi osteodensitometrie gratuite a depăşit estimările şi în aceste condiţii s-a decis suplimentarea numărului de investigaţii de la 6-7 pe zi în cazul mamografiilor la 10 pe zi, iar în cazul osteodensitometriei la 12 pe zi.

El a spus că şi în aceste condiţii de suplimentare a numărului de investigaţii gratuite, locurile pentru programări au fost completate la doar câteva ore de la anunţ.

„Vom căuta soluţii pentru a răspunde acestei cereri foarte mari”, a precizat Tătăranu, adăugând că soluţiile vor fi căutate şi discutate împreună cu conducerea spitalului.

Medicul sucevean a subliniat că mamografiile gratuite oferite de spital în cursul săptămânii viitoare au ca scop promovarea acestui tip de investigaţie ca metodă preventivă de depistare precoce a cancerului de sân.

De precizat este că pacientele internate în spital, care au recomandare din partea medicului pentru efectuarea investigaţiilor la mamograf şi osteodensitometru beneficiază de gratuitate, dar aceste investigaţii pot fi efectuate şi contracost pentru pacienţii din afara spitalului, preţurile propuse pentru mamografia bidimensională fiind de 180 de lei, pentru mamografia cu tomosinteză – 200 de lei, iar pentru mamografie şi echografie – 220 de lei, în timp ce pentru osteodensitometrie costul unei investigaţii este de 100 de lei.

Reamintim că SJU Suceava a achiziţionat, recent, un mamograf performant digital cu tomosinteză şi un osteodensitometru digital pentru determinarea densităţii minerale osoase şi diagnosticarea patologiei osoase degenerative, respectiv a osteoporozei, ambele aparate fiind deja instalate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI