Angelica Flutur a scos un nou CD, „Pe Obcini în Bucovina”

 > Lansarea va avea loc în cadrul unui spectacol folcloric

 Pe 19 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava, Angelica Flutur vă pofteşte la un spectacol de muzică populară, eveniment ce va constitui, de fapt, un prilej pentru lansarea unui nou CD pe care solista de muzică populară născută la Ciumârna – Vatra Moldoviţei l-a realizat la sfârşitul lunii august şi care se numeşte „Pe Obcini în Bucovina”.

CD-ul a fost produs de Ana Sound şi imprimat în studiourile suceveanului Didi Iachim. „Deşi unii cântăreţi preferă să înregistreze în altă parte, eu am înregistrat aici, la Suceava, la domnul Iachim, şi am colaborat foarte bine şi cu el şi cu maestrul Viorel Leancă. El s-a ocupat de orchestră, de orchestraţie, de tot ce a însemnat partea muzicală. A scris, de asemenea, şi muzica pentru câteva piese, alături de Doru Farcaş, Răzvan Mitoceanu, Alexandru Havriliuc, Leonard Zamă, Ionu Ţanţa, Dorin Cocârţă, George Sârbu, piesele nr. 1 şi 6 fiind compoziţiile mele. Textele au fost scrise de Casian Balabasciuc, de Mihai Pascar, George Sarcu, Dorin Cocârţă, patru dintre ele fiind ale mele”, a spus solista, care a adăugat că grafica a fost făcută de Nina Schipor, iar imaginile au fost realizate de Marius Vasiliu.

Albumul, ce cuprinde 20 de piese, debutează cu cea care îi dă titlul, „care are şi un videoclip, toată lumea o ştie ca fiind piesa cu lupul”, şi se termină cu o doină, „La Stână, la Moş Cocârţă”, piesă care are o poveste frumoasă: „Am primit doina aceasta de la nea Cocârţă, adică Dorin Cocârţă, din Fundu Moldovei, un om minunat, un adevărat tezaur viu. M-am străduit să o învăţ şi să o interpretez bine pentru că el mi-a cântat-o la vioară şi este greu să redai cu vocea ceea ce face instrumentul, trebuie să mai faci mici adaptări, să fii sigură că o poţi cânta bine în spectacole. A fost ultima înregistrată şi am ţinut să fie gata înainte de a începe evenimentele, pentru că, odată începute, vocea nu mai este bună pentru imprimări în studio. Am «tras-o» într-o sâmbătă, de două ori, dar, ca de obicei, prima variantă – cea pe care tu o cânţi cum crezi ca e mai bine, fără să stai, să mai compari – este cea mai bună. Seara am avut un eveniment, iar a doua zi eram foarte răguşită, dar şi fericită că am avut inspiraţia s-o înregistrez la timp”, spune solista.

A fost mulţumit moş Cocârţă de rezultat, sunt curioasă, i-a plăcut interpretarea ei? „Am fost şi i-am dus albumul şi mi-a spus că o să-l asculte, încă nu am primit veşti. Dar voi afla în curând pentru că intenţionez să filmăm ceva împreună, sper să reuşim. Este un om special, dansează minunat la cei 80 de ani ai săi, te umpli de bucurie numai privindu-l, aş fi fericită să realizăm această colaborare”.

Dar Angelica Flutur este mulţumită de CD-ul său? „Da, sunt foarte mulţumită şi, în acelaşi timp, foarte fericită că am reuşit să-l termin. Am muncit foarte mult şi la muzică, şi la câteva dintre texte, am vrut să iasă totul aşa cum trebuie, mai ales că nu am mai scos un CD de cinci ani. Alături de soţul meu, am avut oameni minunaţi cu care am colaborat şi cărora le mulţumesc din suflet”.

La lansarea de pe 19 noiembrie îi vor fi alături – din prietenie dar şi din respect pentru artistul care este – colegi de breaslă: Olguţa Berbec, Lavinia Goşte şi Marius Zorilă, Ovidiu Homorodean, Alexandru Brădăţan, Stana Stepanescu, Vladuţa Lupău, Oana Tomoioagă, lista urmând să se finalizeze în curând, Angelica fiind încrezătoare că vor fi prezente la spectacol şi nume sonore, drept capete de afiş.

 „Am ales prima duminică din post pentru că atunci sunt mai liberi mulţi dintre colegii mei şi, chiar dacă au cântări pe 18 noiembrie, mi-au promis că-mi vor fi alături, mi-am dorit foarte mult asta. Noi ne-am susţinut întotdeauna şi eu le-am fost alături când m-au solicitat, am făcut-o cu drag. Mă ajută Mihaela Bîrsan, care va fi şi prezentatoarea spectacolului, şi îmi este alături, ca de obicei, soţul meu. El mă îndeamnă să fiu calmă, să nu-mi fac griji, dar aşa ceva nu se poate. Vreau ca totul să iasă bine, sunt foarte multe detalii de pus la punct şi doresc să plece lumea mulţumită. Mai ales că sucevenii ştiu să aprecieze folclorul de calitate şi sunt dornici să vadă artişti valoroşi. Suntem în discuţii şi sper să îmi confirme participarea şi câteva din numele mari din folclor, în funcţie de angajamentele lor”, spune artista.

Fie şi numai pentru acestea – lansarea acestui CD şi spectacolul pe care-l pregăteşte şi care se anunţă a fi un succes – Angelica Flutur poate bifa, în avans, un an bun.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: