Întrucât au suferit intoxicaţii după consumul de ciuperci

Trei copii şi un adult au fost internaţi în spital pentru îngrijiri medicale

Trei copii şi un adult au fost internaţi sâmbătă şi duminică în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava pentru îngrijiri medicale, întrucât au suferit intoxicaţii în urma consumului de mâncare pe bază de ciuperci.

Medicul şef al UPU Suceava, Liviu Cîrlan, a declarat că în cursul serii de sâmbătă s-au prezentat la UPU trei membri ai unei familii din Mitocu Dragomirnei, doi copii, de 11 şi 14 ani, şi o femeie în vârstă de 45 de ani, diagnosticaţi cu intoxicaţie cu ciuperci.

El a spus că pacienţii au fost internaţi în Secţia de Pediatrie-ATI, respectiv în Secţia Medicală pentru îngrijiri medicale.

Medicul sucevean a precizat că în cursul după-amiezii de duminică a mai fost înregistrat un caz de intoxicaţie de ciuperci la un copil în vârstă de 9 ani din localitatea Rogojeşti, acesta fiind internat în Secţia de Pediatrie a spitalului.

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, medicul Mihai Ardeleanu, a declarat, luni, că primii trei pacienţi au venit la spital cu “sindrom colinergic”, respectiv transpiraţie abundentă, hipersalivaţie şi vărsături, cu stare generală „intens alterată” adăugând că cei doi copii au fost internaţi pentru a fi echilibraţi hemo-dinamic, iar persoana adultă a fost internată în Secţia Medicală.

Medicul Mihai Ardeleanu a spus că, în prezent, starea celor doi copii s-a ameliorat şi au fost transferaţi în secţie, dar rămân, în continuare, sub supraveghere medicală.

El a precizat că un alt copil în vârstă de 9 ani din localitatea Rogojeşti a fost internat pentru îngrijiri medicale duminică după-amiază, în Secţia de Pediatrie, cu o formă mai uşoară a bolii.

Ardeleanu a arătat că inclusiv cunoscătorii care ştiu locurile din pădure şi ciupercile se pot înşela nereuşind să deosebească ciupercile comestibile de cele otrăvitoare adăugând că sunt situaţii în care, din cauza schimbărilor climatice sau a poluării, pot apărea fenomene de încrucişare cu spori între ciupercile comestibile şi cele otrăvitoare.

„Facem un apel la persoanele care merg des în pădure şi culeg ciuperci, apoi le consumă să fie extrem de atente, iar la primele semne de tulburări gastro-intestinale să vină la spital. Poate să nu fie nimic, poate fi doar o indigestie banală, dar poate fi ceva care să se soldeze foarte grav”, a mai spus purtătorul de cuvânt al SJU Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI