A fost finalizată o nouă parcare de reşedinţă

 Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a anunţat, duminică, finalizarea unei noi parcări de reşedinţă în cartierul Burdujeni şi întreabă dacă mai e nevoie de astfel de parcări în oraş în condiţiile în care în şedinţa din această lună a Consiliului Local va fi repus în dezbatere proiectul iniţiat de el în luna iulie şi respins prin votul consilierilor PSD.

 „Toată zona adiacentă străzii Florilor din cartierul Burdujeni a fost reabilitată şi, pe lângă asfaltarea străzilor şi a acceselor, s-a creat o parcare pentru cei din zonă, parcare pentru 74 de autovehicule”, a scris viceprimarul pe pagina sa de socializare.

El a explicat că pentru a mai putea realiza astfel de parcări trebuie ca joi, 28 septembrie, în şedinţa Consiliului Local, să se aprobe proiectul de reabilitare a 4.364 de parcări din municipiul Suceava, proiect blocat de consilierii PSD în 27 iulie.

„Ce spuneţi, mai trebuie să facem astfel de lucrări în Suceava şi să modernizăm toate parcările?”, a întrebat Harşovschi.

Viceprimarul Sucevei a spus, recent, că în şedinţa din 22 iulie a Consiliului Local, a propus proiectul ce prevede inventarierea unor suprafeţe de teren pentru parcări de reşedinţă în municipiu.

„Tot ce înseamnă în municipiul Suceava acele locuri de teren pe care oamenii parchează, terenuri între bloc şi stradă unde oamenii şi-au pus pietriş şi şi-au parcat maşinile, vrem să le modernizăm, să le reabilităm, să le asfaltăm. În Obicini sunt 1.161, în Zamca, 361, în Centru şi George Enescu – 1.755, Burdujeni – 1.087 de locuri găsite pe teren”, a spus viceprimarul.

El consideră că era o formalitate ca în Consiliul Local să se treacă în inventarul domeniului public ca să le modernizăm.

„Nu am înţeles nici azi de ce colegii din PSD nu au votat”, a spus Harşovschi care a adăugat că aceştia au spus că proiectul nu e bun, că ar trebui făcut în etape sau că sunt zone unde nu trebuie amenajate parcări.

„Nu suntem perfecţi şi acceptăm critici constructive ca să le îmbunătăţim”, a spus viceprimarul care a crezut că grupul PSD va veni în şedinţa din 31 august cu un proiect pe această temă, dar că din păcate nu a fost depus un asemenea proiect.

„În şedinţa din această lună vom repune proiectul pe ordinea de zi. Sper ca presiunea sucevenilor să le dea gândul cel bun să voteze acest proiect”, a spus Harşovschi.

El a subliniat că se au în vedere doar parcările unde nu mai poate fi spaţiu verde. „Au fost zone unde oamenii au parcat pe spaţiul verde. Acelea nu sunt incluse”, a spus viceprimarul.

El a explicat că prin acest proiect se face ordine şi în acest domeniu. „Se bordurează, se toarnă asfalt şi se marchează. Câştigă suceveanul, pentru că îşi parchează maşina pe un loc civilizat şi câştigă şi suceveanul care nu are maşină pentru că se câştigă spaţiu verde”, a spus Harşovschi.

El a adăugat că au fost mai multe parcări de acest fel modernizate, dar că este nevoie ca pentru toate parcările actuale să existe un proiect comun, să fie intabulate terenurile, iar întregul proiect să fie scos la licitaţie pentru proiectare şi execuţie care să se realizeze în termen de maxim 24 de luni.

El a explicat că, în condiţiile în care se iau pe rând parcările şi se amenajează şi modernizează, costurile sunt mai mari decât dacă se licitează un proiect comun pe întreg municipiul.

Totodată, viceprimarul Lucian Harşovschi a rugat consilierii PSD să prezinte soluţiile lor la acest proiect pentru şedinţa din 28 septembrie şi să spună unde nu e bun. „Consilierii PSD pot verifica la faţa locului şi să arate care nu trebuie făcute şi care trebuie”, a declarat viceprimarul.

El susţine că este important acest proiect pentru amenajarea de locuri de parcare şi i-a rugat pe consilierii PSD să nu se opună la tot şi la toate. „Aceste locuri de parcare sunt importante. Insistăm pe ele. Fac un apel şi la suceveni să ne ajute şi să vorbească cu consilierii PSD”, a mai spus Lucian Harşovschi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI