Pârjol în Piaţa Burdujeni, din cauza unei candele

> 19 tarabe şi un bar din piaţă au căzut pradă flăcărilor

 O candelă lăsată aprinsă a transformat în scrum aproape 20 de tarabe situate în piaţa agroalimentară din cartierul Burdujeni a municipiului Suceava, incendiul înghiţind şi un bar din apropiere, şi acoperişul unei cizmării.

Potrivit informaţiilor obţinute de la plt. adj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, flăcările au fost observate în noaptea de joi spre vineri aproape de ora 3, iar militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a intervenit cu trei autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

„La sosirea echipajelor, ardeau mai multe tarabe şi acoperişul unui bar, cu pericolul de propagare a focului şi la construcţiile învecinate” ne-a declarat sursa citată.

Pe timpul intervenţiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical unui bărbat în vârstă de 56 de ani, care a suferit arsuri la nivelul mâinilor. Ulterior, acesta a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean, pentru tratament de specialitate.

În ciuda intervenţiei prompte a pompierilor, flăcările au transformat în scrum nu mai puţin de 19 tarabe şi bunuri din interiorul acestora, structura din lemn de la acoperişul barului, pe o suprafaţă de 110 mp, şi de la o cizmărie, pe 3 mp. Conform sursei citate, tot necazul a pornit de la „flacăra provenită de la o lumânare tip candelă, lăsată aprinsă şi nesupravegheată”.

Aproape trei ore a durat lupta pompierilor cu focul, reuşindu-se astfel salvarea construcţiilor învecinate.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comentarii

  1. Olteanu Danut says:

    D-nule. Ing. Paul Brascanu ! Nu aveti nici-o idee pentru a se evita formarea podului de gheata, pe Bistrita,in amonte de Baraj ?? Olteanu Danut din Comanesti Bc., fan CFR din aug. 1956.

  2. Paul Brascanu says:

    Nu sunt specialist in acest domeniu, dar cred ca degajarea raului de slouri/poduri de gheata, trebuie facuta obligatoriu intr-un mod bine coordonat de ISU, din aval spre amonte, in mai multe reprize succesive – asta ar fi o solutie. Nu ne putem bate cu natura, putem insa lua masuri de preventie mult mai din timp.Probleme au aparut la schimbarile bruste de temperatura si in momentul in care cei din amonte au detonat primii zapoarele….

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: