Rectificarea bugetară a Guvernului nu asigură salariile pentru luna decembrie la DGASPC Suceava

> Potrivit preşedintelui CJ, s-au alocat 6,8 milioane lei faţă de 15 milioane lei necesari > O treime din salariaţi nu va încasa salarii majorate

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, că rectificarea bugetară aprobată de Guvern nu asigură plata salariilor până la sfârşitul acestui an la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

Flutur a spus că, la rectificarea bugetară aprobată miercuri de Guvern, Consiliul Judeţean Suceava a primit o sumă de 9,7 milioane de lei, din care 2,9 milioane de lei au ca destinaţie clară „Programul pentru şcoli al României”, de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli, iar diferenţa de 6,8 milioane de lei va fi folosită pentru plata salariilor la Direcţia de Asistenţă Socială şi la şcolile speciale.

Consiliul Judeţean Suceava a solicitat Guvernului suma de 15 milioane de lei pentru a avea asigurat, în totalitate, fondul de salarii la DGASPC, iar suma primită nu acoperă şi necesarul lunii decembrie.

 „Am primit mai puţin de jumătate din suma solicitată. Aşa stând lucrurile, pentru noiembrie ar mai fi bani de salarii, dar pentru o lună, decembrie, sumele sunt insuficiente. Mai mult, nu avem posibilitatea de a majora salariile la această instituţie” a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a arătat că o parte a angajaţilor a primit majorarea de salarii la începutul anului, dar o altă parte, cam o treime, aştepta această majorare de salarii.

„Noi am cerut în fundamentarea trimisă pentru alocarea de fonduri la rectificare şi majorarea de salarii care este dată prin lege, dar nu ni s-a dat sursa de finanţare” a precizat Flutur.

Totodată, preşedintele CJ Suceava a mai declarat că prin rectificarea bugetară nu s-au alocat fonduri pentru echilibrarea bugetelor localităţilor, în condiţiile în care primăriile au o nevoie mare de fonduri, inclusiv pentru a asigura salariile.

„Problemele sunt complicate, pentru că, din punctul meu de vedere, atunci când s-au repartizat banii nu s-a ţinut cont de impactul majorării salariilor. Nu poţi să vorbeşti de majorări de salarii fără să dai şi sursa” a spus Flutur.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava consideră că problema asigurării fondurilor pentru salarii va fi rezolvată printr-o nouă rectificare bugetară.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI