Acţiune de amploare pentru combaterea delictelor silvice derulată de poliţiştii suceveni

 > Peste 100 de controale au fost derulate pe raza întregului judeţ > Amenzile date se apropie de 172.000 lei

 În perioada 3-11 septembrie, lucrătorii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava, sprijiniţi de colegi din poliţiile municipale şi orăşeneşti, în comun cu forţe ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava şi specialişti ai Gărzii Forestiere şi ai Direcţiei Silvice Suceava, au organizat, zilnic, acţiuni pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos. Potrivit datelor oficiale, au fost executate 109 controale atât la unităţi economice de profil, cât şi în fondul forestier şi au fost verificate 313 mijloace de transport. Eforturile depuse au dus la constatarea a 26 de infracţiuni, fiind aplicate peste 470 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 172.000 lei. În paralel, în cadrul acţiunilor derulate, au fost confiscaţi sau indisponibilizaţi, până la finalizarea cercetărilor, peste 176 mc de material lemnos.

Aproape toată familia avea preocupări silvice ilegale

Preţ de aproape 3 ani de zile, până când să fie descoperiţi, aproape toţi membrii unei familii se ocupau cu activităţi silvice, mai puţin legale. O echipă mixtă formată din poliţişti ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava şi specialişti ai Gărzii Forestiere Suceava a descoperit acest lucru după ce a fost efectuat un control privind legalitatea exploatării masei lemnoase pe raza Ocolului Silvic Râşca. Potrivit oamenilor legii, în perioada 2014-2017, un bărbat de 41 de ani, din localitate, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Mălini, a efectuat şi/sau participat la predarea masei lemnoase, controlul exploatărilor şi/ sau reprimirea a şase partizi de material lemnos autorizate la exploatare şi/sau exploatate de sora sa de 34 de ani, din municipiul Suceava, reprezentant al unei întreprinderi individuale cu sediul în comuna Râşca, întocmind sau participând la încheierea mai multor procese-verbale de predare-primire, controale preventive, controale ale exploatărilor sau reprimiri ale partizilor exploatate de sora sa. Totodată, din cercetări, echipa de control a mai stabilit că, în perioada 16 ianuarie – 3 mai 2017, şi tatăl femeii de 34 de ani, un bărbat de 60 de ani, tot din comuna Râşca, în calitate de pădurar în cadrul aceluiaşi ocol silvic, a participat la predarea masei lemnoase, controlul exploatărilor şi reprimirea unei partizi de material lemnos, autorizată la exploatare şi exploatată parţial de fiica sa, participând la întocmirea a trei procese-verbale de predare-primire, control preventiv, control al exploatărilor şi de reprimire a partidei exploatate de fiica sa.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, cei doi pădurari fiind cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de „conflict de interese”, dosar ce va fi soluţionat procedural.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI