Ucigaşul poliţistului Sorin Vezeteu, trimis în judecată de procurorii suceveni

> Ancheta a stabilit că poliţistul patrula singur pe peronul Gării Burdujeni când a fost atacat fără niciun motiv > Poliţistul a încercat să fugă, dar a fost prins de agresorul care i-a aplicat 40 de lovituri de cuţit

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest, a lui Ioan Beşa, care l-a ucis cu lovituri de cuţit pe poliţistul Sorin Vezeteu în Gara Burdujeni. Acesta este acuzat de ultraj cu referire la infracţiunea de omor calificat.

Potrivit rechizitoriului, poliţistul Sorin Vezeteu lucra în cadrul MAI – agent-şef adjunct de poliţie din cadrul SJPT Suceava – PPTF Suceava, iar în seara zilei de 20 iulie 2017, conform graficului întocmit de şeful său ierarhic, se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, fiind planificat de serviciu în intervalul orar 20-8.

„În jurul orei 20:30, în timp ce efectua singur serviciul de patrulare pe peronul staţiei CFR Burdujeni din mun. Suceava, a fost lovit cu un cuţit în zona cervicală într-un mod intempestiv şi fără niciun motiv de inculpatul Beşa Ioan” se arată în comunicatul Parchetului Tribunalului Suceava.

Anchetatorii precizează că, urmare a loviturii recepţionate, fiind totodată luat prin surprindere, poliţistul a încercat să fugă pe peronul gării, în speranţa că va scăpa de agresor şi va avea sprijin din partea colegilor săi.

Ioan Beşa a pornit în urmărirea poliţistului, iar în momentul în care l-a ajuns, i-a aplicat din nou mai multe lovituri de cuţit pe suprafaţa corpului.

 În urma acestui val de lovituri, victima s-a dezechilibrat şi s-a prăbuşit la sol, încercând fără succes să pulverizeze în aer şi nu în direcţia agresorului spray-ul iritant lacrimogen pe care îl avea în dotare.

Beşa s-a aşezat peste corpul victimei şi i-a aplicat de sus în jos lovituri de cuţit în partea superioară a corpului, în special în zona toraco-abdominală.

În cele din urmă, Beşa a fost îmbrâncit şi apoi ridicat efectiv de pe victimă de mai mulţi cetăţeni ce se aflau în apropiere, pe peronul staţiei CFR.

La faţa locului a sosit un echipaj de ambulanţă, personalul medical constatând decesul poliţistului aflat la datorie.

Agresorul a fost imobilizat şi încătuşat de colegii victimei, fiind apoi introdus în sediul poliţiei TF aflat în incinta staţiei CFR.

Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie emis de SML Suceava, moartea poliţistului a fost violentă, fiind cauzată de şocul traumatico-hemoragic caracterizat prin multiple plăgi tăiate profunde la nivel cervical, toracic, abdominal şi la nivelul membrelor. Leziunile provocate cu un corp înţepător – tăietor (cuţit) au fost fatale, între acestea şi deces existând o legătură de cauzalitate directă, necondiţionată.

Prin ordonanţa din data de 4 septembrie 2017, procurorul de caz a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpatului, din infracţiunea de ultraj cu referire la infracţiunea de omor în infracţiunea de ultraj cu referire la infracţiunea de omor calificat.

La schimbarea încadrării juridice a faptei au fost avute în vedere mai multe criterii importante şi determinante cauzei, în condiţiile în care asupra victimei au fost exercitate cu sălbăticie un număr foarte mare (40) de lovituri de cuţit în zone vitale ale corpului, lovituri ce denotă ferocitatea acţiunii de ucidere prin procedee cauzatoare de suferinţe fizice prelungite şi de maximă intensitate. Se are în vedere şi faptul că, la un moment dat, deşi victima s-a prăbuşit la sol, inculpatul, fără milă, şi-a continuat activitatea aplicându-i o ploaie de lovituri de cuţit în zona corpului.

„Fapta inculpatului Beşa Ioan, care la data de 20 iulie 2017 în jurul orei 21.30, aflat într-un loc public din municipiul Suceava – staţia CFR Suceava şi având asupra sa un obiect tăietor-înţepător apt de a produce moartea (cuţit având lungimea totală de 23 cm, cu lama de 13 cm şi mânerul de 10 cm) a exercitat cu intenţie acte de violenţe grave, repetate şi de intensitate ridicată asupra victimei V.C.S. (agent-şef de poliţie din cadrul SJPT Suceava – PPTF Suceava Nord, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu) aplicându-i multiple lovituri cu acel obiect în zone vitale ale corpului (un număr de 40 lovituri) cauzându-i leziuni grave ce în scurt timp au condus la decesul acesteia, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de ultraj cu referire la infracţiunea de omor calificat” precizează Parchetul Tribunalului Suceava.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: