Poliţist judiciarist, plasat sub control judiciar de procurorii din Fălticeni

 > El este acuzat că a inventat retragerea unei plângeri penale pentru lovire

 Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au dispus plasarea sub control judiciar a unui lucrător de poliţie ce face parte din structurile poliţiei judiciare, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de favorizarea făptuitorului, două infracţiuni de fals intelectual şi două infracţiuni de uz de fals.

Potrivit Parchetului Judecătoriei Fălticeni, poliţistul este acuzat că, în cursul lunii mai 2017, cu ocazia întocmirii, datării şi semnării unei „Declaraţii de persoană vătămată”, a atestat fapte necorespunzătoare adevărului, respectiv că persoana vătămată din cauza penală pe care o instrumenta s-a prezentat în faţa sa şi şi-a retras plângerea penală prealabilă formulată împotriva a trei persoane pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe, determinând o altă persoană, rudă cu persoana vătămată, să semneze această declaraţie, prin imitarea semnăturii persoanei vătămate.

Procurorii arată că acest document a fost depus la dosarul penal înaintat procurorului cu propunere de clasare ca urmare a retragerii plângerii prealabile, prin fapta comisă fiind împiedicate şi îngreunate cercetările faţă de persoanele împotriva cărora a fost formulată plângerea penală prealabilă.

Pentru a-şi construi o apărare în cauza în care era cercetat pentru faptele anterior descrise, lucrătorul de poliţie judiciară a mai falsificat un înscris denumit „Proces-verbal”, pe care l-a depus la dosarul în care era vizat de cercetări, arată procurorii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: