Peste 2,2 milioane de euro investite de E.ON, în ultimii 5 ani, pentru iluminat modern în şcolile din România

E.ON România a continuat în acest an proiectul „Energie în şcolile copilăriei”, dedicat îmbunătăţirii condiţiilor de studiu şi eficientizării consumului de energie prin iluminarea bazată pe tehnologii moderne a sălilor de clasă din unităţile de învăţământ.

În cadrul proiectului, care a debutat în 2012, au fost montate 21.500 de corpuri de iluminat şi 52.000 de tuburi economice şi cu led, suma investită de companie până în prezent fiind de circa 2,2 milioane de euro.

„Soluţiile pentru crearea unor condiţii de viaţă mai bune consumând în acelaşi timp mai puţin din resursele planetei reprezintă o preocupare centrală a zilelor noastre. Proiectul nostru de responsabilitate socială se pliază perfect pe misiunea noastră. Am ales să sprijinim în principal învăţământul şi vom continua să o facem, pentru că este cea mai bună investiţie pentru un viitor mai bun” a declarat Dan Morari, director general al E.ON Energie România.

Proiectul a fost implementat în 44 de unităţi de învăţământ din ţară, din mediul rural şi urban, peste 25.000 de copii şi cadre didactice fiind beneficiari direcţi.

Anul acesta, E.ON România a adus iluminatul modern şi eficient în şapte şcoli din judeţele Mureş, Sibiu, Maramureş, Timiş, Arad, Suceava şi Neamţ, în perioada aprilie-august a.c. fiind montate circa 6.000 de corpuri de iluminat şi 15.000 de tuburi cu led.

Pentru 5.000 de copii şi cadre didactice noul an şcolar începe astfel cu condiţii mai bune de studiu, dar şi cu o reducere a consumului de energie şi implicit a costurilor eferente.

Înlocuirea corpurilor de iluminat vechi cu unele noi, bazate pe tehnologii eficiente, cum este tehnologia led, aduc economii importante şi aceasta nu numai în cazul unor instituţii cu sute sau mii de corpuri de iluminat ci şi în cazul consumatorului casnic.

Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu circa 11,8 milioane de euro numeroase proiecte de responsabilitate socială, acestea având aproximativ 280.000 de beneficiari. (Departament Comunicare Corporatistă E.ON România)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: