Municipiul Fălticeni, în elita turneelor de tenis pentru copii

Sezonul de toamnă a început cu dreptul pentru practicanţii tenisului de câmp din municipiul Fălticeni, cu vârsta mai mică de 12 ani. Elevii care se pregătesc la secţia de tenis de câmp a Clubului „Nada Florilor”, sub îndrumarea instructorului Marcel Dascălu, au participat, în prima decadă a acestei luni, la două turnee naţionale organizate de Federaţia Română de Tenis, de la care s-au întors cu medalii.

Sâmbătă, 2 septembrie, David Arcip a participat la Turneul Tenis 10 FRT – Cupa „Limpicii”, organizat la Braşov. Fălticeneanul a terminat turneul pe prima poziţie, a câştigat detaşat în grupă şi în semifinale, învingând în finală o jucătoare care se antrenează în Italia.

Sâmbătă, 9 septembrie, la Complexul Sportiv „Nada Florilor” din Fălticeni a fost organizată prima competiţie în aer liber din sezonul de toamnă 2017 găzduită de urbea de pe Şomuz. La turneul naţional de tenis de câmp organizat la Fălticeni în sistemul Tenis10 FRT au participat jucători din Iaşi, Paşcani, Roman, Piatra Neamţ, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni.

La Nivelul Roşu (copii de 8 ani), fălticeneanul David Arcip a ocupat primul loc, obţinând numai victorii în toate meciurile, confirmând şi acasă jocul bun din turneele la care a participat în această vară. Locul II a fost ocupat de Karlo Piticaru (Câmpulung Moldovenesc), iar pe locul III s-a situat Sara Maria Sucală-Gorgos din Piatra Neamţ.

La Nivelul Portocaliu (copii de 9 ani), pe podium au urcat Miruna Rita Neculăeş – Paşcani (locul I) şi fălticenenii Matei Strugariu (locul II) şi Maria Costea (locul III).

La Categoria Verde (copii de 10 ani) primul loc a revenit Elenei Percă (Săbăoani), fălticenenii Matei Moşneguţu şi Darius Avrămia clasându-se pe locul II, respectiv III.

„A fost un turneu frumos, cu o vreme excelentă pentru tenis. Oaspeţii au venit cu sportivi foarte bine pregătiţi, cu rezultate bune în clasamentele Tenis 10, ceea ce demonstrează că oraşul nostru a intrat în elita turneelor de tenis de câmp pentru copii. Un alt punct de atracţie al turneului a fost meciul demonstrativ dintre campionul la Nivelul Roşu, David Arcip, şi Miruna Rita Neculăeş din Paşcani, campioana de la Nivelul Portocaliu, un meci frumos, aplaudat de spectatori şi care s-a încheiat cu victoria lui David cu 10 – 3. David Arcip este un tenismen care a luat acest sport în serios, evoluţiile sale fiind apreciate în toate turneele din această vară, el fiind între primii 10 sportivi din ţară. Le mulţumesc sponsorilor noştri, Romfour Tur şi SC Botuşanu din Fălticeni, Raitar din Sasca Nouă şi Primăriei Municipiului Fălticeni, fără de care nu am putea face deplasările la aceste turnee şi nu am putea asigura premiile pentru turneele care se desfăşoară la Fălticeni” ne-a declarat instructorul Marcel Dascălu.

Pe 16 septembrie, 25 de copii de la secţia de tenis a Clubului „Nada Florilor” vor participa la un turneu organizat la Suceava, iar pe 23 septembrie, la Braşov, vor participa 10 sportivi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: