349 de candidaţi admişi la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni

Concursul de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, sesiunea septembrie 2017, s-a încheiat, anunţă purtătorul de cuvânt al instituţiei, lt.-col. Cristian Ipate. Potrivit acestuia, cei 372 de candidaţi care au promovat probele eliminatorii au avut de parcurs sâmbătă, 9 septembrie a.c., testul grilă de verificare a cunoştinţelor, care a constat în 90 de întrebări: 60 la limba română şi 30 la limba străină (engleză sau franceză).

„În urma acestei probe, în seria de elevi 2017-2018 au fost admişi 320 de bărbaţi şi 29 de femei, dintre care un bărbat şi o femeie pe locurile etniei rome şi doi bărbaţi pe locurile altor minorităţi. Locul rămas neocupat în prima fază dintre cele trei alocate etniei rome s-a ocupat prin redistribuire către un candidat care a susţinut concursul de admitere la Şcoala de Subofiţeri de Jandarmi Drăgăşani, înregistrând 51 de puncte.

Primul candidat admis este din judeţul Bihor şi a obţinut 88 de puncte. Ultimii candidaţi admişi au fost departajaţi după media obţinută la examenul de bacalaureat, obţinând toţi 42 de puncte; ultimul candidat nepromovat a obţinut 35 de puncte.

Doi candidaţi au depus contestaţii duminică, 10 septembrie, dar reverificarea lucrărilor nu a adus modificări punctajelor obţinute” a explicat Cristian Ipate.

Anul de învăţământ al elevilor jandarmi va începe luni, 2 octombrie a.c.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: