Fotograful german Oliver Mark expune în premieră în România, la Muzeul de Istorie din Suceava

> El a realizat portrete lui Anthony Hopkins, Jerry Lewis, Angela Merkel, Ben Kingsley, Cate Blanchett şi Tom Hanks

 O expoziţie de fotografie, ce cuprinde 64 de lucrări ale fotografului german Oliver Mark, intitulată „Celebrităţi”, va putea fi vizitată începând de astăzi şi până la sfârşitul lunii noiembrie, la Muzeul de Istorie din Suceava, aceasta fiind prima expoziţie a artistului fotograf german în România.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Constantin Ursu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că organizarea acestei importante expoziţii de fotografie este rodul colaborării bilaterale între muzeul sucevean şi Muzeul Naţional Lichtenstein, iar expoziţia reprezintă „prima prezenţă a celebrului fotograf în România”.

Ursu a explicat că implementarea proiectului „Să ne cunoaştem muzeele – schimb de experienţă şi bune practici”, finanţat din Fondul pentru Relaţii Bilaterale la nivel naţional Apelul III, Programul RO01 – Asistenţă Tehnică şi Fondul Bilateral la Nivel Naţional – Măsura II: Arii prioritare – Cooperare Culturală, fonduri ale Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European şi ale Mecanismului Financiar Norvegian, 2009-2014, a dus la întărirea cooperării bilaterale între Muzeul Bucovinei şi Muzeul Naţional Liechtenstein şi la consolidarea relaţiilor de colaborare între specialiştii acestora.

„În prezentul proiect expoziţional propus, Muzeul Bucovinei şi Muzeul Naţional Liechtenstein au intenţia de a continua parteneriatul şi de a colabora pentru realizarea de activităţi expoziţionale comune şi de schimburi expoziţionale cu piese reprezentative pentru colecţiile celor două muzee” a spus Ursu.

El a informat că expoziţia „Celebrităţi”, cu lucrări ce poartă semnătura fotografului Oliver Mark, se află în sala de expoziţii temporare „Pod” şi va fi deschisă până la 30 noiembrie 2017, la Muzeul de Istorie Suceava.

Ursu a precizat că în expoziţie sunt incluse 64 de lucrări în diverse formate.

Potrivit organizatorilor expoziţiei, Oliver Mark s-a născut pe 20 februarie 1963 în Gelsenkirchen şi este un fotograf german cunoscut pentru portretele sale de personalităţi internaţionale.

„Şi-a descoperit entuziasmul pentru fotografie la vârsta de nouă ani, când a câştigat primul premiu la un concurs de pictură, o excursie la Jocurile Olimpice de la München. A lucrat în fotografie de modă, printre altele în Burda Fotostudios Offenburg.

Din 1991 lucrează ca fotograf independent, iniţial în Offenburg. Din 2001 locuieşte la Berlin, unde a participat şi la seminariile Katharinei Sieverding, la UDK Berlin, cunoscută pentru fotografiile sale de format mare. În 2013, una dintre fotografiile sale a fost premiată la National Portrait Gallery din Londra. Din anii 1990 a fotografiat personaje cunoscute, devenind faimos cu portretele lui Anthony Hopkins şi Jerry Lewis, apoi Angela Merkel, Papa Benedict al XVI-lea, Joachim Gauck, dar şi vedete precum Ben Kingsley, Cate Blanchett şi Tom Hanks. În galeria personalităţilor fotografiate intră artişti şi fotografi celebri, arhitecţi, actori, coregrafi, manageri, politicieni, autori şi publicişti, colecţionari, oameni din cultură, vedete sportive, avocaţi, ambasadori, designeri, vedete TV, coregrafi, familii nobiliare, oameni de ştiinţă, cosmonauţi, lideri religioşi etc. A lucrat pentru revistele Architectural Digest, Rolling Stone, Der Spiegel, Süddeutsche Zeitungsmagazin, Stern, Time, Vanity Fair, Vogue şi Die Zeit. În 2014, Oliver Mark a realizat propria sa revistă cu numele „Oliver – Nutter Artist Fotograf” (Adevărul despre Oliver Mark)” mai precizează organizatorii expoziţiei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI