PSD Suceava 2020

Proiectul tehnic al centurii Sucevei a fost respins

„Facem un Consiliu Tehnic special pentru proiectul şoselei de centură a Sucevei. Proiectul tehnic a fost respins săptămâna trecută. După stabilirea firmei, lucrarea se poate finaliza în nouă luni”, a afirmat, la Câmpulung Moldovenesc, ministrul Transporturilor

 Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, sâmbătă, la Câmpulung Moldovenesc, că a fost respins, săptămâna trecută, proiectul tehnic la şoseaua de centură a Sucevei în Consiliul Tehnic al Ministerului întrucât era nevoie de completări.

Cuc a spus că a fost informat că au fost transmise completările, iar săptămâna viitoare va fi organizat un Consiliu Tehnic special pentru varianta de ocolire a municipiului Suceava.

El a arătat că pentru cei 15 la sută din proiect care au rămas de executat a stabilit un calendar foarte clar de implementare, mai ales că a fost alocare bugetară şi în acest an pentru acest obiectiv.

Ministrul a menţionat că toate Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri au primit derogare, vor fi unităţi de implementare şi că va fi transferat proiectul şoselei de centură la DRDP Iaşi.

Răzvan Cuc a fost asigurat de şeful DRDP Iaşi că până la sfârşitul lunii septembrie va lansa procedura de licitaţie pentru execuţia acestui proiect de finalizare a şoselei de centură. „Sper să nu avem contestaţii pe acest proiect”, a spus Cuc.

El a arătat că dacă nu vor fi contestaţii ar trebui ca la sfârşitul anului să fie desemnată firma care execută, iar la mijlocul lunii martie ar urma să fie semnat ordinul de începere a lucrărilor.

„Am discutat cu experţi din cadrul ministerului şi din cadrul DRDP şi m-au asigurat că acest obiectiv poate fi finalizat, dacă vorbim de o firmă serioasă, care îşi ia în serios atribuţiile şi care se respectă, în maxim nouă luni de zile. Nu este o problemă de finanţare ci de mobilizare a antreprenorului. Mobilizarea va fi urmărită de directorii DRDP, cu oameni în fiecare zi în teren”, a spus Răzvan Cuc.

Pentru lucrările de la varianta de ocolire a municipiului Suceava se alocă 5 milioane de euro din garanţia de bună execuţie de la fostul constructor, dar şi alte 36 de milioane de lei.

El a spus că şi la varianta ocolitoare a municipiului Rădăuţi se alocă fonduri pentru mutarea unor stâlpi ai reţelei electrice care sunt acum pe traseul şoselei şi că va urma şi la Rădăuţi începerea lucrărilor pentru această investiţie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: