Parlamentarii PSD Suceava:

Împreună cu guvernul PSD vom face toate demersurile posibile pentru asigurarea unui învăţământ de calitate în judeţ

Ne pare rău că elevii nu pot primi din prima zi cornul oferit prin program guvernamental, din cauza incompetenţei CJ Suceava, transmit ei într-un comunicat de presă

 Parlamentarii social-democraţi suceveni au urat, printr-un comunicat de presă, tuturor celor implicaţi în domeniul educaţional (elevi, studenţi, profesori, părinţi), mult succes în noul an şcolar şi îi încredinţează că împreună cu guvernul social-democrat vor face toate demersurile posibile pentru asigurarea condiţiilor desfăşurării unui învăţământ de calitate în judeţul Suceava.

„Poate nu întotdeauna demersurile guvernamentale au satisfăcut în totalitate aşteptările elevilor, profesorilor, părinţilor, dar preocuparea guvernării social-democrate pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă învăţământul românesc este demonstrată de măsurile adoptate deja.

Putem evidenţia faptul că, prin PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală), guvernul PSD – ALDE, în această vară a aprobat spre finanţare numai în judeţul Suceava 127 de proiecte de construire sau renovare a unor şcoli şi grădiniţe sau faptul că, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, se derulează un proiect cu finanţare europeană, în valoare de 6,75 milioane euro, prin care 365.000 de elevi din familii defavorizate vor beneficia gratuit de rechizite în acest an şcolar” se arată în comunicat.

Parlamentarii PSD Suceava îi asigură pe profesorii suceveni că vor face toate demersurile ca graficul creşterilor salariale din învăţământ să fie respectat (25% de la 1 ianuarie, 20% de la 1 martie 2018).

„Ne bucură preocuparea pentru sistemul educaţional pe care o manifestă unii colegi parlamentari liberali suceveni, dar care ajung la concluzii eronate şi demagogice. Aceştia uită de tăierile salariilor celor care trudeau în educaţie pe care le-a făcut partidul pe care îl reprezintă, uită de faptul că miercuri, 6 septembrie a.c., în comisia pentru învăţământ din Camera Deputaţilor s-a dat un raport de adoptare pentru un proiect de lege prin care se permite decontarea integrală a abonamentelor pentru elevii navetişti, uită ipocrit de faptul că mult incriminatele manuale pentru educaţie fizică sunt opera guvernului tehnocrat Cioloş pe care l-au girat. Ne surprinde că aceşti colegi nu sunt preocupaţi deloc de faptul că elevii suceveni nu pot beneficia încă de la începutul anului şcolar de cornul oferit printr-un program guvernamental, din cauza incompetenţei celor din Consiliul Judeţean condus de o echipă liberală” se arată în comunicat.

Totodată, se arată că analiza sistemului educaţional este extrem de dificilă datorită dimensiunii şi complexităţii acestui domeniu şi că poate fi realizată în esenţă de cei care au fost implicaţi intens un timp îndelungat în acest domeniu măcar în calitate de elevi şi studenţi dacă nu de profesor.

„Cei care au absolvit liceul la vârsta de 38 de ani (când în general se marchează 15 ani de la absolvirea facultăţii) fără să fi continuat procesul de educaţie, chiar dacă au manifestat anumite aptitudini manageriale, ar trebui să se limiteze în a-şi exprima opinia doar asupra domeniilor în care au activat” se arată în comunicat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: